Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

100.000 euro schenken

Auteur: Miss Money woensdag 28 augustus 2013
Het kabinet wil alle Nederlanders in 2014 de mogelijkheid geven maximaal 100.000 euro te schenken. Voorwaarde is dat dit bedrag gebruikt wordt als investering voor een woning. Dit berichtte De Telegraaf afgelopen dinsdag. De coalitiepartijen hopen op de manier de woningmarkt een duwtje in de goede richting te geven. Maar gaat dit echt helpen?

Stel je krijgt 100.000 euro van je ouders om extra mee af te lossen op je hypotheek. In de meeste gevallen is het niet mogelijk om het volledig bedrag te gebruiken voor een aflossing op je hypotheek. Bij veel hypotheekverstrekkers mag je immers maximaal 10 extra aflossen. Tenzij je een hypotheek van een miljoen hebt, kun je dus nooit 100.000 euro gebruiken om extra af te lossen zonder hiervoor een boeterente te betalen.

Daarnaast is de vraag natuurlijk wie er überhaupt zo een ton heeft liggen om aan jou te schenken. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 2,7 miljoen huishoudens een vermogen hebben van 100.000 euro of hoger. Nu zal iemand die krap een ton aan vermogen heeft natuurlijk niet snel zijn hele vermogen aan je schenken. Daarnaast geldt dat bij de mensen die een groot vermogen dit geld vaak ‘vastzit’ in aandelen, een huis of onderneming. Lang niet iedereen kan dus zomaar over 100.000 euro beschikken om iemand te schenken.

Ik denk dat het dus nog maar zeer de vraag is of deze maatregel de woningmarkt een positieve stimulans kan geven. Want zelf al vind je iemand die 100.000 euro aan je wil schenken, dan nog kun je dit bedrag niet helemaal gebruiken om extra af te lossen op je hypotheek.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
We moeten meer geld uitgeven


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet