Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Profiteren van de hypotheekoorlog?

Auteur: Annette Zeelenberg Dinsdag 24 oktober 2006
De strijd om de klant op de hypotheekmarkt is nog altijd niet geluwd. Aanbieders van hypotheken doen er alles aan om nieuwe klanten binnen te halen of bestaande klanten te behouden. Daar kun jij als consument natuurlijk van profiteren, maar let wel op de valkuilen!

Heel wat hypotheekverstrekkers stunten met aanbiedingen en acties waarmee je voordelig(er) uit kunt zijn met je hypotheekrente. We zetten een aantal van deze regelingen op een rij:

 • Rentekorting: bij een groot aantal hypotheekaanbieders kun je als nieuwe klant een rentekorting krijgen. De korting kan oplopen tot wel 0,4 procent.
 • Geen rente: de eerste maanden betaal je bij bepaalde banken helemaal geen rente. De rentevrije periode kan variŽren van twee tot vier maanden. Deze acties hebben vaak een korte looptijd.
 • Pakketkorting: Sluit je ook je verzekeringen af bij je hypotheek, dan ga je bij veel banken de deur uit met een korting op de premies of op de hypotheekrente.
 • Korting door onderhandelen:Steeds meer hypotheekaanbieders zijn bereid om te onderhandelen over de hypotheekrente. Doe er je voordeel mee. Niet alleen bij nieuwe hypotheken kun je onderhandelen, ook als je de rentevaste periode gaat verlengen kun je soms zelf een rentevoorstel doen.

Let op de valkuilen
Van bovenstaande regelingen kun je natuurlijk profijt hebben. Maar bedenk dat stunttarieven vaak tijdelijk van aard zijn. Wanneer je de rentevaste periode gaat verlengen kun je fluiten naar je voordelige rentetarief. Je betaalt dan ineens een (fors) hogere rente. Wilde je toch al voor een langere rentevaste periode kiezen, dan kan een actie met rentekorting zinvol zijn. Je kunt de korting dan langer behouden.

Krijg je korting op de rente als je er ook een aantal verzekeringen bijneemt? Dan is het van belang te weten of je de verzekeringen wel echt nodig hebt. De rentekorting weegt namelijk meestal niet op tegen de verzekeringspremie die je moet betalen. Was je toch al van plan om bepaalde verzekeringen af te sluiten, dan kan een actie met pakketkorting een mooie deal zijn.

Rente zegt weinig over maandlasten!
Over het algemeen geldt: laat je niet zomaar verleiden door stuntaanbiedingen. De rente zegt namelijk niet veel over de netto maandlasten die je kunt verwachten. Bij veel hypotheken ben je namelijk verplicht om ook een levensverzekering af te sluiten. Deze premie bepaalt uiteindelijk hoeveel je maandelijks kwijt bent aan je hypotheek. Let daarom niet alleen op de rente en kijk ook naar de hoogte van de premie. Die kan per verzekeraar flink verschillen, dus vergelijken is de moeite waard.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hypotheken voor senioren
Huizenprijzen in juli omhoog
Kopen of huren? Starter kiest vaker voor huren
Daling hypotheekrente niet voldoende
Vergrijzing vormt bedreiging woningmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht

 • Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet