Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Aandelen

Bij het woord beleggen denken mensen al snel aan aandelen. Het is immers een veel voorkomende beleggingsvorm. Op de volgende internetpagina's gaan we dieper in op het beleggen in aandelen. Zo wordt er uitgelegd wat beleggen in aandelen precies is, de voor- en nadelen van deze beleggingsvorm en hoe het in zijn werk gaat. Ook wordt er wat verteld over de risico's die het beleggen in aandelen met zich mee brengt. Daarnaast krijg je nog wat nuttige tips over deze beleggingsvorm.

Wat zijn aandelen?
De aanschaf van aandelen
Wanneer je besluit aandelen te kopen, kun je deze niet rechtstreeks van de beurs of de verkopende belegger kopen. Dat kan alleen via een tussenpersoon, bijvoorbeeld je eigen bank of een internetbroker. Deze voert in opdracht alle aan- en verkopen voor je uit. Voor deze diensten betaal je een vast bedrag aan kosten, zoals aan- en verkoopkosten en administratiekosten. Deze kosten drukken het rendement van je beleggingen. Daardoor is het niet zo aantrekkelijk om met kleine bedragen te beleggen in aandelen.

Voordat je aandelen kunt kopen, zul je een effectenrekening moeten openen en daar een bedrag op storten. Met het tegoed op de rekening kunnen de aandelen aangekocht worden. Wanneer je aandelen verkoopt, stort de bank de opbrengst op je effectenrekening. Alle kosten gaan van dit tegoed af.

Veel beginnende beleggers stappen naar hun huisbank. Maar dat hoeft niet per definitie de beste tussenpersoon te zijn. Vergelijk de verschillende aanbieders. Let daarbij bijvoorbeeld op:
  • De kosten die in rekening worden gebracht.
  • Het beleggingsbeleid en de risico's.
  • De voorwaarden.
  • De mogelijkheden om eruit te stappen.
Kijk voordat je in zee gaat met een beleggingsinstelling op www.afm.nl. In de registers kun je nakijken welke financiŽle instellingen onder toezicht staan van de Autoriteit FinanciŽle Markten.
Alternatieven aandelen
Mister Money TopTips

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat er nog niet genoeg duurzaam belegd wordt met pensioenen?
Wist u dat 1 op de 3 pensioenfondsen grote financiŽle problemen heeft?
Wist u dat de pensioenkorting waarschijnlijk van de baan is?
Wist u dat: Beursgorilla Jacko voor de 11e keer op rij de AEX heeft verslagen?
Wist u dat beleggen in goud niet altijd zo veilig is als het lijkt?