Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Aandelen

Bij het woord beleggen denken mensen al snel aan aandelen. Het is immers een veel voorkomende beleggingsvorm. Op de volgende internetpagina's gaan we dieper in op het beleggen in aandelen. Zo wordt er uitgelegd wat beleggen in aandelen precies is, de voor- en nadelen van deze beleggingsvorm en hoe het in zijn werk gaat. Ook wordt er wat verteld over de risico's die het beleggen in aandelen met zich mee brengt. Daarnaast krijg je nog wat nuttige tips over deze beleggingsvorm.

Wat zijn aandelen?
De aanschaf van aandelen
Alternatieven aandelen
Mister Money TopTips
  • Rechtstreeks beleggen in aandelen is interessant als je regelmatig en actief wilt beleggen ťn als je de financiŽle ruimte en zekerheid hebt om dit te kunnen doen. Wil je slechts af en toe beleggen of gaat het om kleine bedragen, dan is het meestal verstandiger om te beleggen in een beleggingsfonds.
  • Oefen eerst op papier voordat je in aandelen gaat beleggen. Geef jezelf een fictief bedrag en koop en verkoop hiervan elke dag wat aandelen. Je leert van je fouten zonder dat je hiervoor hoeft te betalen!
  • Zorg dat je precies weet welke kosten er bij je beleggingen komen kijken. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verassingen te staan.
  • Investeer niet al je geld in een bedrijf, maar spreidt het risico! Dit kun je doen door te investeren in meerdere ondernemingen binnen verschillende sectoren en eventueel in verschillende werelddelen. Je kunt het risico ook spreiden door in je portefeuille ook minder risicovolle beleggingen op te nemen zoals obligaties.

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat er nog niet genoeg duurzaam belegd wordt met pensioenen?
Wist u dat 1 op de 3 pensioenfondsen grote financiŽle problemen heeft?
Wist u dat de pensioenkorting waarschijnlijk van de baan is?
Wist u dat: Beursgorilla Jacko voor de 11e keer op rij de AEX heeft verslagen?
Wist u dat beleggen in goud niet altijd zo veilig is als het lijkt?