Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Aankoop woning en de fiscus
Het kopen van een eigen woning heeft altijd gevolgen voor de belasting. Zo moet jaarlijks een bedrag bij jouw inkomen tellen, het zogenoemde eigenwoningforfait en profiteer je in bepaalde gevallen van de hypotheekrenteaftrek.Een aantal kosten die te maken hebben met de aanschaf van een woning zijn eveneens fiscaal afrekbaar.

Aankoop woning 2013 - Wie een woning wil kopen, moet hier in de meeste gevallen een hypotheek voor afsluiten. Over deze hypotheek moet natuurlijk rente betaald worden aan de bank of hypotheekverstrekker. Deze rente is in bepaalde gevallen fiscaal aftrekbaar. In dit artikel lees je belangrijke informatie over de aankoop van een woning en de belasting in 2013.
Aankoop woning 2012 - Als je een huis gaat kopen, moet je hier in de meeste gevallen een hypotheek voor afsluiten. Naast de rente en te betalen aflossing, brengt de aankoop van een woning nog meer kosten met zich mee.
Aankoop woning 2011 - Wie een woning wil kopen, moet hier in de meeste gevallen een hypotheek voor afsluiten. Over deze hypotheek moet natuurlijk rente betaald worden aan de bank of hypotheekverstrekker. Deze rente is in bepaalde vallen fiscaal aftrekbaar. In dit artikel lees je belangrijke informatie over de aankoop van een woning en de belasting in 2011.
Aankoop woning 2010 - Veel mensen dromen ervan om een woning te kunnen kopen. Een aantal kosten die gemaakt worden voor de aankoop van een woning zijn fiscaal aftrekbaar. In dit artikel vind je informatie over de aankoop van een woning en de fiscale aspecten ervan.
Aankoop woning 2009 - Wanneer mensen een eigen woning kopen, krijgen zij te maken met de Belastingdienst. Een aantal kosten die te maken hebben met de aankoop van de woning, zijn bij de Belastingdienst in aftrek te nemen.
Aankoop woning 2008 - Bij de aankoop van een woning zijn een aantal zaken bij de Belastingdienst in aftrek te nemen. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen kosten die eenmalig aftrekbaar zijn en de aftrekbare rente over de (hypothecaire) geldlening.
Aankoop woning 2007 - Wie een woning aankoopt mag bij de belasting een aantal zaken in aftrek nemen. De kosten die samenhangen met de financiering zijn eenmalig in aftrek te nemen. Lees hier welke posten aftrekbaar zijn in verband met de eerste aankoop van een eigen huis.
Aankoop woning 2006 - Mensen die besluiten een woning te kopen mogen bij de Belastingdienst een aantal kosten in aftrek nemen. Nieuwsgierig wat er precies in aftrek mag worden genomen? Lees dan het artikel: Aankoop woning 2006

Tips
Aankoop woning belasting
Mensen die een eigen woning kopen, krijgen onherroepelijk te maken met de Belastingdienst. Zo mag je een aantal zaken die te maken hebben met de aankoop van een eigen huis bij de fiscus in aftrek nemen. Voorbeelden zijn de afsluitprovisie en notariskosten.
Fiscus aankoop woning: wel of niet aftrekbaar
Als huiseigenaar krijg je te maken met diverse fiscale aspecten. De rente die je over je hypotheek moet betalen is in veel gevallen fiscaal aftrekbaar bij de Belastingdienst. Dit rente is niet aftrekbaar als de lening niet is gebruikt voor aankoop, verbetering of onderhoud van de woning
Voorlopige teruggave
Belasting aankoop woning: bij de Belastingdienst kun je een ‘voorlopige teruggaaf’ aanvragen. Het fiscale voordeel wordt dan maandelijks verrekend. Iedere maand krijg je rond de 15e een vast bedrag op je rekening gestort door de Belastingdienst.


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Ouders laten meetekenen Ouders laten meetekenen
Wanneer kinderen een huis kopen met hulp van de ouders, mogen deze meetekenen wanneer het verschil tussen de benodigde en maximale lening niet te groot is. Elke bank hant... Woning kopen
Hypotheek: flexibel of star? Hypotheek: flexibel of star?
Omdat niemand weet hoe zijn leven er over vijf jaar uitziet, is het prettig wanneer een hypotheekverstrekker flexibel meedenkt over aanpassingen zonder rompslomp en discu... Boete bij aflossen
Een woning zoeken: hoe pak je dat aan? Een woning zoeken: hoe pak je dat aan?
Het zoeken van je eerste woning kan je natuurlijk doen op het internet. Er moet echter wel rekening mee worden gehouden dat dit een zeer tijdrovende klus is. Datzelfde ge... Aankoop woning


 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?