Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Aantal schuldsaneringen stijgt fors

Auteur: Mister Money dinsdag 3 april 2012
Het aantal schuldsaneringen blijft fors stijgen. In 2011 zijn 15.000 schuldsaneringen uitgesproken. Dat is 30 procent meer dan in 2010, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hiermee zijn we volgens het bureau weer terug op het niveau van 2005-2007.

In totaal zijn er in 2011 ruim 3.300 meer schuldsaneringen uitgesproken door de rechter dan in 2010. Het gaat hierbij voornamelijk om privépersonen van wie er ongeveer 12.000 zijn toegelaten tot het schuldsaneringstraject. Het aantal schuldsaneringen van (ex-)ondernemers nam tot de tweede helft van 2010 toe Maar de laatste anderhalf jaar zit de stijging dus vooral bij de privépersonen.

Economisch klimaat
De toename van het aantal schuldsaneringen wijt het CBS vooral aan de slecht economische situatie. De laatste tijd zijn veel bedrijven failliet gegaan en hebben veel mensen hun baan verloren. Ook worden meer mensen geconfronteerd met langdurende dubbele woonlasten, doordat de woningen minder gemakkelijk worden verkocht.

Grootste toename in Friesland
Het aantal schuldsaneringen nam in alle provincies toe.In Flevoland steeg dit aantal weliswaar niet zo hard, maar met 272 per 100duizend inwoners zaten Flevolanders naar verhouding het meest in de schuldsanering. Utrechters waren in de schuldsanering het minst vertegenwoordigd, met 61inwoners van de 100duizend. Het meest nam het aantal schuldsaneringen in Friesland en Zuid-Holland toe. Friesland had bijna 75procent meer schuldsaneringen dan in 2010, Zuid-Holland 61procent.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
80 procent leent en spaart tegelijk
Onderzoek naar kosten creditcards
Gebruik van de creditcard in het buitenland
Financiële opvoeding voorkomt schulden
Lenen eindelijk voordeliger

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek