Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Aanvullend zorgpakket vaak te uitgebreid

Auteur: Mister Money maandag 9 oktober 2017
Het kan de moeite waard zijn om de inhoud van je zorgverzekering eens goed onder de loep te nemen. Veel verzekeraars hebben hun klanten namelijk een verzekering aangeboden die ruimer is dan wellicht nodig. Daardoor zijn veel mensen duurder uit. Wie kiest voor een iets minder uitgebreide dekking, kan honderden euro's per jaar besparen.

Het is dus geen overbodige luxe om eens met een kritische blik naar het aanbod van je verzekeraar te kijken. Misschien kun je volstaan met een minder uitgebreide dekking of moet je je juist bijverzekeren. Algemeen bekend is dat Nederlanders zich liever over- dan onderverzekeren. Maar is dat wel zinvol als je niet op leeftijd of chronisch ziek bent en je geen problemen met je gezondheid verwacht? De basis ziektekostenverzekering dekt in feite al de noodzakelijke kosten als opname in het ziekenhuis, huisartsenzorg, geneesmiddelen, kraamzorg en behandelingen bij een specialist. De inhoud van het basispakket is bij iedere verzekeraar hetzelfde en biedt al behoorlijk wat zekerheid.

De aanvullende verzekeringen dekken zorg die niet in het basispakket zit, zoals tandartshulp en alternatieve geneeswijzen. Andere gedekte kosten zijn vooral uitbreidingen van de basisverzekering. Deze pakketten variŽren van beperkt, uitgebreid tot zeer uitgebreid. Het is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke situatie of een aanvullende verzekering noodzakelijk is. Als je veel zorgkosten verwacht, kan een aanvulling zinvol zijn. Bedenk anders of je een ruim pakket wel echt nodig hebt. Een iets minder uitgebreide dekking kan honderden euro's per jaar schelen.

Eigen zorgpot
Gezonde mensen zullen dus zelf de afweging moeten maken of een aanvullende verzekering nodig is. Belangrijk punt daarbij is dat de verzekeraars de kosten voor aanvullende diensten vaak maar tot een bepaald maximum vergoeden. Dat betekent bijvoorbeeld dat je een reeks een behandelingen bij de psycholoog of fysiotherapeut niet onbeperkt vergoed krijgt, de aanvullende verzekering ten spijt.

Second opinion
Een prima manier om er achter te komen of je nu ruimer verzekerd bent dan voorheen, is door een second opinion aan te vragen. Hiermee kun je het pakket dat je verzekeraar heeft aangeboden vergelijken met andere verzekeraars. Ook kun je de polisvoorwaarden van de verzekeraars vergelijken. Dit kan onder meer op de onafhankelijke website van de Zorgvergelijker Geld.nl.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Zorgkosten terugvragen van de belastingdienst
Eigen risico verhogen of niet? - Uitleg en tips

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet