Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Aanvullend verzekeren of sparen?

Auteur: Mister Money woensdag 10 oktober 2012
Een verzekeraar die je afraadt een verzekering af te sluiten. Het klinkt raar, maar toch gebeurde het deze week. Verzekeraar Interpolis raadt consumenten af een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Volgens de verzekeraar kun je beter zelf sparen voor je zorgkosten. Of dit echt verstandig is, is natuurlijk maar de vraag.

Bij zorgsoorten die weinig kosten met zich meebrengen, kun je je inderdaad beter sparen. Je kunt je bijvoorbeeld beter niet aanvullende verzekeren voor brillen of lenzen, of voor tandartskosten als je geen speciale behandelingen verwacht. Heb je een goed gebit, dan kun je de jaarlijkse controle beter uit eigen zak betalen. Maar er zijn natuurlijk ook zorgkosten die veel omvangrijker zijn. En sommige van die kosten komen onverwacht. Het kan dan zomaar zijn dat je nog niet genoeg gespaard hebt. Ook kan het zo zijn dat de premiekosten lager zijn dan het bedrag wat je zelf zou moeten betalen voor de behandeling.

Wel of geen aanvullende verzekering afsluiten is dus een keuze die afhangt van je persoonlijke situatie. Sport je bijvoorbeeld veel en doe je aan blessuregevoelige sport, dan kan het verstandig zijn om je extra te verzekeren voor zaken als fysiotherapie. Maar voor hetzelfde geldt, krijg je het komende jaar geen blessure. Het blijft dus een gok.

Maar wat in elk geval wel vaststaat is dat als je ervoor kiest je niet te verzekeren, je beter wel kunt sparen. Omdat het een onverwacht risico is, weet je nooit zeker of je niet ineens met kosten wordt geconfronteerd en als je dan niets achter de hand hebt, kan dat erg vervelend zijn.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financile nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet