Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Aard van het beestje

Auteur: Miss Money Woensdag 6 januari 2010
Na een turbulent economisch jaar kijken de meeste mensen met voorzichtig optimisme naar 2010. Het begin van een nieuw jaar wordt traditiegetrouw ingeluid met een lijstje goede voornemens en ook het onderwerp geldzaken staat daar regelmatig op. Minder uitgeven, vaker aan het eind van de maand een stukje salaris overhouden, meer sparen, meer uitgeven aan goede doelen: zulke doelstellingen staan vaak op het lijstje van consumenten. Maar helaas, bij de meeste welwillenden komt de klad er snel in en vervallen we voor het einde van de eerste maand alweer in onze oude, niet budgettaire gewoonten. Aard van het beestje, zullen we maar zeggen….

Die zelf- of mensenkennis doet het ergste vermoeden wat betreft de financiële goede voornemens van de ‘boemannen’ van 2009: de bankiers en topmannen uit het bedrijfsleven. Althans, je zou toch op zijn minst verwachten dat juist diegenen die het afgelopen jaar zo bekritiseerd zijn over hun monetaire doen en laten, het dit jaar beter willen en moeten doen. Wat zouden zij dan op hun lijstje hebben staan? Minder sjoemelen met cijfers, meer inzichtelijke producten aanbieden, pas bonussen accepteren als de economie weer bloeit, geen geld uitgeven dat er eigenlijk niet is? En zelfs als deze financiële spelers al zo’n mooi lijstje hebben opgesteld, is het nog maar de vraag of ze zich daar aan gaan houden. Want we moeten met z’n allen eerlijk toegeven dat wij dat zelf vaak ook niet doen.

Critici roepen het bovendien al maanden: er verandert niets wezenlijks door de kredietcrisis van 2009. Als de rook is opgetrokken en de markt weer aangetrokken, is het weer business as usual, zo luidt het commentaar. Aard van het beestje dus? Of is dat te makkelijk? Want we kennen ook allemaal een ander bekend gezegde: als je wilt dat iets goed gebeurt, moet je het zelf doen. Laten we dus allemaal op ons persoonlijke lijstje goede voornemens zetten dat we in 2010 onze financiële verantwoordelijkheid nemen. Niet meer zomaar ergens je krabbel onder zetten, goede voorlichting vragen, minder makkelijk leningen afsluiten en realistisch blijven over je eigen budget. Dan volgt de rest vanzelf.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet