Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

ABN AMRO: ‘Frankrijk moet EK winnen’

Auteur: Mister Money dinsdag 29 mei 2012
Je zou het misschien niet direct verwachten van een Nederlandse bank, maar de economen van ABN AMRO hebben zich uitgesproken voor Frankrijk als winnaar van het Europees Kampioenschap voetbal van deze zomer. In het rapport ‘Soccernomics 2012’ heeft de bank bekeken de winst van welke land economisch het beste zou zijn.

De economen van ABN AMRO geven aan de om het dalende vertrouwen in de euro weer een ‘positieve boost’ te geven het belangrijk is dat een land uit de eurozone wint. Daarbij krijgen de kernlanden van de eurozone (Duitsland, Frankrijk en Nederland) de voorkeur van de economen, omdat de perifere landen, zoals Spanje en Griekenland al te erg in hun imago zijn geschaad om te kunnen profiteren van de positieve effecten van een EK-winst. Omdat Frankrijk van de drie kernlanden het dichtst tegen de periferie aan zit, denken de economen dat de het winnen van het EK voor dit land de grootste economische invloed heeft.

De economen mogen dan wel het liefst zien dat Frankrijk wint, ze zijn ook tot de conclusie gekomen dat Duitsland het meeste kans maakt om te winnen. ABN AMRO heeft gekeken naar de EK-ranglijst, de FIFA Ranking en een ‘vormranking’. Op basis hiervan concluderen ze dat Duitsland de grootste kans maakt op winst, op nauwe voet gevolgd door Spanje. Nederland eindigt in de voorspelling van de economen met enige afstand op een derde plaats.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet