Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Aflossingsvrije hypotheek

Op deze pagina vind je belangrijke informatie over de aflossingsvrije hypotheek; de hypotheekvorm waarbij je gedurende de looptijd niets aflost en alleen hypotheekrente verschuldigd bent. We beschrijven in detail wat de aflossingsvrije hypotheek inhoudt, hoe het werkt, waar moet je op letten bij de aanschaf alsook de voor- en nadelen. Daarnaast hebben we een aantal nuttige tips over deze hypotheekvorm.

Informatie aflossingsvrije hypotheek
De aanschaf van een aflossingsvrije hypotheek
Als je weet hoeveel geld je wilt lenen en welke hypotheekvorm je hiervoor wilt gebruiken moet je op zoek naar de instelling waar je deze wilt afsluiten. Via internet kun je bij verschillende instanties (on line) offertes aanvragen en zo dus kijken waar jij het voordeligst uit bent tegen aansluitende voorwaarden.

Als je kiest voor de aflossingsvrije hypotheek hebben enkele geldverstrekkers een overlijdensrisicoverzekering als voorwaarde. Deze verzekering keert bij overlijden een bedrag uit zodat de nabestaanden de resterende hypotheekschuld kunnen aflossen of blijven betalen. Het is niet altijd verplicht, maar in veel gevallen wel wenselijk en verstandig.

In de meeste gevallen kunnen aflossingsvrije hypotheken niet over de gehele waarde van het onderpand worden afgesloten. Het maximum ligt zo rond de 75 procent van de executiewaarde van het onderpand. Veel mensen sluiten dan ook een aflossingsvrije hypotheek af in combinatie met een andere hypotheekvorm bijvoorbeeld een spaar- beleggings of leven-hypotheek.

Een aflossingsvrije hypotheek wordt ook vaak afgesloten indien er een overwaarde op de huidige woning bestaat in de vorm van een tweede hypotheek. Met het extra geld kan de waarde van het huis nog verder worden vergroot of bijvoorbeeld geÔnvesteerd worden in een tweede woning.

Zolang het hypothecair krediet wordt aangewend voor de aankoop, onderhoud of verbetering van de eigen (eerste) woning blijft de hypotheekrente aftrekbaar. De hypotheekrente aftrek kan maximaal 30 jaar worden genoten.
Wat zijn de alternatieven?
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk de hypotheekrente van alle aanbieders.
Vergelijk hypotheekrente   
 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?