Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

AFM: onwetendheid consument misbruikt

Auteur: Mister Money Woensdag 11 november 2009
Banken en verzekeraars maken misbruik van de onwetendheid van consumenten als het gaat om afsluiten van financiŽle producten. Dat heeft bestuurder Theodor Kockelkoren van de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) gezegd in een interview met het Financieele Dagblad.

Kockelkoren liet weten dat banken en verzekeraars consumenten `knollen voor citroenen` verkopen. Deze handelswijze zal het toch al sterk gedaalde consumentenvertrouwen in de financiŽle sector geen goed doen. De bestuurder pleit voor meer wettelijke bevoegdheden voor de AFM, zodat ze de ontwikkeling van financiŽle producten beter kunnen controleren.

Consumenten weten vandaag de dag veel beter dat banken niet altijd handelen in de geest van de consument. Zo verkochten financiŽle instellingen op grote schaal beleggingsverzekeringen die vooral gunstig waren voor de bank zelf. Ook zijn veel consumenten in de problemen gekomen, omdat de bank hen heeft opgezadeld met een zogenoemde tophypotheek. Volgens Kockelkoren proberen te veel banken klanten te trekken met lokkertjes en kleine lettertjes. De AFM-bestuurder vindt dat verzekeringscontracten vaak niet duidelijk zijn voor de consument. Pensioencontracten worden bijvoorbeeld niet altijd begrepen door de klant.

Kamer
Een meerderheid van de Tweede Kamer ziet wel brood in het plan om de AFM meer bevoegdheden te geven op het gebied van productontwikkeling bij banken en verzekeraars. De financiŽle woordvoerders van PvdA, SP, GroenLinks en VVD vinden dat de zelfregulering in de financiŽle sector niet meer werkt, zo schrijft het FD.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken