Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

AFM waarschuwt goudbeleggers

Auteur: Mister Money vrijdag 22 oktober 2010
De goudprijs breekt record na record. Reden genoeg voor veel beleggers om in te stappen. De Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) maakt zich zorgen over de goudkoorts die is ontstaan op de financiŽle markten en waarschuwt beleggers voorzichtig te zijn.

Ten opzichte van het begin van 2010 is de goudprijs fors gestegen. Een ounce goud (31,1) koste gisteren ruim 1,3 dollar. Dat is 25 dollarcent meer dan aan het begin van dit jaar. Deze stijging wordt mede veroorzaakt door dat beleggers goud als veilige haven zien in economisch moeilijke tijden. Het vertrouwen in aandelen is afgenomen en daarom kiezen beleggers liever voor grondstoffen, zoals goud. Daarnaast doet de dreigende valutacrisis beleggers ook massaal naar goud grijpen.
 
Zeker edelmetalen zijn in deze tijden populair, omdat ze beschouwd worden als waardevast, inflatiebestendig en veilig. De AFM plaatste echter gisteren op haar website een waarschuwing dat beleggen in edelmetalen niet altijd een veilige investering is. Als het economisch weer beter gaat, kan de goudprijs immers weer gaan zakken, stelt de toezichthouder.
 
Daarnaast attendeert de AFM mensen die overwegen te gaan beleggen in goud erop dat fondsen die een minimale inleg van 50.000 euro vragen, niet vergunning plichtig zijn. Deze fondsen vallen dus buiten het toezicht van de AFM. Daarnaast zijn ze niet verplicht een prospectus op te stellen, waardoor de belegger weinig zich heeft op zijn belegging en de gevolgen daarvan.
 
In Nederland zijn op dit moment twee goudfondsen actief die een minimale inleg van 50.000 euro eisen: De Gouden Eeuw, een fonds dat sinds mei in goud investeert en het Gold & Discovery Fund van Willem Middelkoop (o.a. bekend van diverse televisieoptredens).

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Dossiers