Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Afschaffing spaarloon nadelig voor spaarder

Auteur: Miss Money woensdag 6 juli 2011
Het is vanaf 1 januari 2012 niet meer mogelijk geld te sparen in een spaarloonregeling. Het kabinet wil de spaarloonregeling afschaffen om zo de verlaging van de overdrachtsbelasting te compenseren. Voor spaarders die in de jaren 2009 t/m 2011 zo’n regeling hebben afgesloten, is dit echter behoorlijk nadelig, zo concludeert de vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Wie dit jaar een spaarloonrekening heeft afgesloten, kan nog maximaal 613 euro inleggen. Daarna mag niet meer worden ingelegd, terwijl het geld toch pas op zijn vroegst in 2015 vrijkomt. Het geld staat dus vier jaar vast en groeit slechts met een marginale 2 tot 2,5 procent rente per jaar. Terwijl je er waarschijnlijk op gerekend had gewoon vier jaar lang te kunnen sparen en een bedrag op te bouwen tot wel 2.452 euro.

Ook voor mensen die reeds in 2009 of 2010 een spaarloonrekening hebben geopend en geen gebruik hebben gemaakt van de vrijval in september 2010 komt het afschaffen van de regeling waarschijnlijk als een onaangename verrassing. Dachten zij nog tot 2013 of 2014 te kunnen doorsparen, nu blijkt dat dus behoorlijk tegen te vallen.

Daar komt bij dat het rendement op een spaarloonrekening ook niet eens zo aantrekkelijk is. Het gaat gemiddeld om percentages van 2 tot 2,5 procent. Terwijl je, wanneer je je geld voor ongeveer dezelfde tijd vastzet op een spaardeposito, tot wel op ruim 2 procent meer rente kunt rekenen.

Voor de aanstaande huizenkoper mag het dan aantrekkelijk zijn dat de overdrachtsbelasting is afgeschaft, de spaarder met een spaarloonrekening betaalt op hiervoor de rekening.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet