Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Afscheid

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 28 oktober 2009
De laatste weken staan bol van het afscheid. Afscheid nemen bestaat nietÖ maar Marco Borsato moest toch afscheid nemen van zijn bedrijf. Gelukkig niet van zijn publiek, dus het komt ongetwijfeld helemaal goed met Marco en Guus. Het grote afscheid van de afgelopen maand staat natuurlijk op naam van Dirk Scheringa. Ook hij moest afscheid nemen van zijn levenswerk, maar eerlijk gezegd heb ik met hem geen medelijden. De immorele verkoopstrategie van DSB Bank en aanverwante bedrijven verdienden een afstraffing. Of een faillissement nou nodig was geweest, dat zal uit de onderzoeken moeten blijken. Een ander scenario, waarbij er een normale bedrijfsvoering werd doorgevoerd en de verantwoordelijken voor de streken gestraft, was misschien ook wel mogelijk. Maar goed, het gaat zoals het gaat en dus neemt Nederland afscheid van DSB Bank.

Met deze column neem ik bovendien afscheid van jullie. Twee jaar lang heb ik iedere twee weken mijn visie op de gebeurtenissen in de financiŽle wereld met jullie gedeeld. Aan het schrijven van deze ruime vijftig columns heb ik zelf in ieder geval veel plezier aan beleefd. Ik hoop dat jullie ze met net zoveel plezier gelezen hebben!

Wat hoort bij afscheid? Terugkijken natuurlijk. De meest heftige gebeurtenissen in financieel Nederland uit de afgelopen twee jaar liggen redelijk voor de hand: het opdoeken van eerst Icesave (een jaar geleden) en nu DSB Bank. Als ik terugkijk naar mijn eerste column moet ik wel glimlachen. ĎGeldbelust, geldbewust volk?í, was de titel Ė het verhaal draaide om het feit dat veel mensen geld laten liggen door veel te lage spaarrentes te accepteren. Dat lijkt nu allemaal veel minder belangrijk. Als je spaargeld maar van jou blijft en niet verdwijnt in een faillissementÖ

Toch blijf ik bij de stelling dat Nederlandse consumenten veel bewuster met hun financiŽle zaken moeten omgaan. Of het nu om spaarrentes gaat, om hypotheekconstructies of om koopsompolissen. Zorg er in ieder geval voor dat je weet waar je voor kiest, en niet blind vertrouwt op wat een bank, verzekeraar of adviseur je voorspiegelt!

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet