Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Al die verzekeringen: los of in een pakket?

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) donderdag 14 november 2013
Binnen een gemiddeld huishouden loopt altijd een behoorlijk aantal verzekeringen. Nagenoeg iedereen heeft wel een aansprakelijkheidsverzekering, een ziektekostenverzekering en een inboedelverzekering. Daarnaast hebben velen een autoverzekering, een opstalverzekering, een rechtsbijstandverzekering, een doorlopende reisverzekering, een uitvaartverzekering, een ongevallenverzekering, een overlijdensrisicoverzekering en ga zo maar door. Bij veel verzekeraars kun je al deze verzekeringen wel onder één dak laten lopen. Natuurlijk is dat ook wat verzekeringsmaatschappijen graag zien: zo ben je de geliefde ‘totaalklant’. Hoe hoger het totale premiebedrag dat ze per jaar van je ontvangen, hoe beter het immers is.

Nu zijn de verhoudingen op de assurantiemarkt niet standaard. De verzekeraar met de voordeligste autoverzekering heeft niet per definitie ook interessante reisverzekeringen. En het is niet gezegd dat de maatschappij met de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering ook hoog scoort bij de inboedelverzekeringen. Daarom gaan er vaak stemmen op die roepen dat je er verstandig aan doet om elke verzekering apart te bekijken, de mogelijkheden te vergelijken en per polis een aparte keuze te maken. Daarmee zou je uiteindelijk beter en goedkoper uit zijn.

Om te voorkomen dat je op die manier gaat werken bieden veel verzekeraars de zogenaamde pakketkortingen. Hoe meer verzekeringen je er onderbrengt, hoe groter je korting op de in totaal te betalen premie. Zo zijn ze per verzekering misschien niet de goedkoopste, maar kunnen ze voor het totale verzekeringspakket toch heel voordelig uit de bus komen.

Wat is wijsheid? Naast de te betalen premie spelen er daarbij nog meer dingen mee. Allereerst de energie die je moet steken in al die vergelijkingen. Als je het leuk vindt en het als een sport ziet om de optimale prijs/kwaliteitsverhouding te vinden is daar natuurlijk niets mis mee. In de praktijk zijn er maar weinig mensen die het echt enerverend vinden om zich met verzekeringen bezig te houden. Behalve assurantietussenpersonen dan: voor hen is het hun beroep en brood.

Bovendien is het veel overzichtelijker om voor al (of een groot deel van) je verzekeringen één aanspreekpunt te hebben. Het is buitengewoon lastig als je bij een schade eerst moet gaan nazoeken bij welke van de tig maatschappijen je moet aankloppen om de schadeclaim in te dienen.

Een verzekeringspakket is dus wel zo makkelijk. Dat kun je afsluiten bij één verzekeringsmaatschappij, maar ook grotere tussenpersonen kennen een eigen verzekeringspakket voor hun klanten. Het voordeel daarvan is dat ze in dat pakket wel verzekeringen kunnen plaatsen van verschillende verzekeraars en dus toch die selectie voor je kunnen maken. Of die selectie optimaal is weet je nooit zeker. Dat is een kwestie van vertrouwen. Het is een goede gewoonte om je verzekeringspakket iedere paar jaar opnieuw door te lichten. Als je een tussenpersoon hebt hoef je dat natuurlijk niet zelf te doen. En je kunt hem over allerlei financiële zaken advies vragen.

Kortom: het onderbrengen van al je verzekeringen in één pakket kan voordeliger zijn, dat is echter niet met zekerheid te zeggen. Wel weet je dat het gemakkelijker en overzichtelijker is dan het zelf selecteren van de goedkoopste maatschappij voor iedere verzekering die je hebt.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google 



Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Onderverzekering inboedel voorkomen
Begrippenlijst - Inboedelverzekering
De inboedelwaardemeter
Inboedelverzekering
Opstalverzekering

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet