Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Alternatieve beleggingen

Naast het beleggen in "gewone" aandelen, obligaties of fondsen, kan je ook voor alternatieve beleggingsvormen kiezen. Zo heb je de mogelijkheid om duurzaam, groen of in cultuur te gaan beleggen. Op de volgende internetpagina's vind je belangrijke informatie over alternatieve beleggingsvormen als groen beleggen, duurzaam beleggen en beleggen in cultuur. Daarnaast wordt er nog het één en ander uitgelegd over de aanschaf van deze beleggingsproducten en enkele bruikbare tips.

Wat zijn alternatieve beleggingen?
De aanschaf van alternatieve beleggingen
Alternatieven alternatief beleggen
Een alternatief voor alternatief beleggen is gewoon beleggen. Dat kan onder andere in turbo's, obligaties of gewoon in aandelen. Houd er rekening mee dat aan iedere beleggingsvorm risico's gebonden zijn. Wil je zo min mogelijk risico lopen als belegger is het verstandig om voor obligaties te kiezen. Dit is een relatief veilige beleggingsvorm door de vaste rentevergoeding en de vaste looptijd.

Vind je een beetje risico wel spannend? Dan is beleggen in turbo's misschien wel iets voor jou. Met deze beleggingsvorm is het mogelijk om snel te profiteren van koersstijgingen- en dalingen. Beleggen in turbo's heeft wel één groot nadeel: Je moet er veel tijd insteken en dagelijks de ontwikkelingen op de beurs volgen. Beleggen in turbo's is dan ook meer iets voor de ervaren belegger.

Daarnaast is sparen natuurlijk ook een alternatief voor beleggen. Je kan kiezen voor bepaalde deposito's. Spaar- of termijndeposito's zijn alweer iets minder liquide. Je dient meer moeite te doen om aan je geld te komen. Je spreekt immers van te voren af, dat je je geld voor langere tijd (max. 2 jaar) niet opneemt. Wil je toch eerder aan je geld komen, dan ontvang je geen rente of betaald een soort van boete.
Mister Money TopTips

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat er nog niet genoeg duurzaam belegd wordt met pensioenen?
Wist u dat 1 op de 3 pensioenfondsen grote financiële problemen heeft?
Wist u dat de pensioenkorting waarschijnlijk van de baan is?
Wist u dat: Beursgorilla Jacko voor de 11e keer op rij de AEX heeft verslagen?
Wist u dat beleggen in goud niet altijd zo veilig is als het lijkt?