Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Alternatieven voor de spaarrekening

Auteur: Mister Money woensdag 10 april 2013
De spaarrentes staan in Nederland op een historisch laag niveau. De hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening is slechts 2,10 procent. Dit is sinds 2008 niet zo laag geweest. En naar verwachting zullende rentetarieven voor sparen nog verder dalen. Heeft sparen dan nog wel zin? Of kun je beter iets anders doen met je spaargeld?

Laten we voorop stellen dat sparen altijd zin heeft, het is immers altijd handig om wat geld achter de hand te hebben voor onverwachte uitgaven. Natuurlijk kun je deze reserve ook aanhouden op een betaalrekening, maar dan ontvang je geen rente over het saldo. Een aantal banken biedt wel een rente op de betaalrekening, maar deze ligt nog altijd lager dan de spaarrente. Voor het aanhouden van een financiële reserve blijft een spaarrekening dus een nuttig product.

Behalve voor het aanhouden van een buffer, spaart een groot deel van de Nederlanders echter ook om vermogen op te bouwen. In dat geval is de lage spaarrente wel een belangrijke belemmering. Gelukkig zijn er voor deze mensen wel enkele alternatieven.

Weet je al precies wanneer je het geld nodig hebt? Dan kun je bijvoorbeeld een spaardeposito afsluiten. Je geld staat dan voor een bepaalde tijd vast en in ruil hiervoor ontvang je een iets hogere rente dan op een spaarrekening. Bedenk daarbij wel dat je spaargeld ook daadwerkelijk vaststaat. Je kunt het dus niet tussentijds voor iets anders gebruiken.

Daarnaast is het de vraag of kiezen voor een lange looptijd op dit moment rendabel is. De spaarrentes zijn nu erg laag. Dus de kans is groot dat de rentes de komende jaren wel weer gaan stijgen. Wie het spaargeld nu vastzet tegen een relatief lage depositorente, kan dan niet profiteren van deze renteverhogingen.

Behalve sparen via een deposito, kun je natuurlijk ook aan vermogensopbouw doen door te beleggen. Dit brengt echter wel risico’s met zich mee. Doe dit dus alleen als je bereid bent deze risico’s te dragen en dit ook financieel aan kunt.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet