Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

AOW

Op deze pagina vind je belangrijke informatie over de Algemene Ouderdoms Wet, de AOW. Dit is één van de verplichte volksverzekeringen. De AOW is een basisvoorziening van de overheid. Veel gepensioneerden hebben naast de AOW nog een pensioen of lijfrente-uitkering. Mensen hebben vanaf de eerste dag dat ze 65 zijn tot aan de sterfdag recht op een AOW uitkering. Op de volgende internetpagina's gaan we iets uitgebreider in op de AOW zelf, de aanschaf en opbouw daarvan, alternatieven en daarna nog enkele tips.

Informatie AOW
De aanschaf van de AOW
Wat zijn de alternatieven?
Mister Money TopTips
  1. Zorg dat je in je werkzame leven voldoende middelen opzij zet via een pensioen, een (lijfrente-)polis of gewoon via eigen vermogen. De toekomst van de AOW is immers vrij onzeker.

  2. Iedereen die enkele of meerdere jaren niet is verzekerd kan dit tekort aanvullen via een vrijwillige AOW verzekering of inkoop achteraf. Dit kan voorkomen, dat je voor vervelende situaties komt te staan na je pensioengerechtigde leeftijd.

  3. Iedereen heeft recht op een algemene heffingskorting. Daar is maar één keer recht op. Deze korting kan je toe laten passen bij de AOW, maar vervolgens niet bij de overige inkomens.

  4. Gepensioneerden met een AOW, een lijfrente en een pensioen moeten rekening houden met het feit, dat ze ieder jaar belasting bij moeten betalen. Er wordt te weinig belasting ingehouden, omdat de uitkerende instanties niets van elkaar weten en belasting inhouden alsof zij de enige zijn.
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat steeds minder Nederlanders de hoogte van hun pensioen checken?
Wist u dat vrouwen een lager pensioen krijgen dan mannen?
Wist u dat door de versimpeling van het loonstrookje gepensioneerden erop achteruit gaan?
Wist u dat Zorg en Welzijn wil gaan beleggen met pensioenen?
Wist u dat het Nederlands pensioenstelsel niet meer het beste ter wereld is?