Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Arbeidsongeschiktheidverzekering

Arbeidsongeschiktheid kan een forse inkomensdaling met zich meebrengen. Daarom is het verstandig om je hiervoor te verzekeren. Een arbeidsongeschiktheidverzekering is bedoeld voor zowel werknemers als werkgevers. Deze verzekering vult je inkomen aan tot een bepaald niveau, zowel bij volledige als gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Op de volgende pagina's vind je belangrijke informatie over de arbeidsongeschiktheidverzekering, de voor- en nadelen en enkele handige tips.

Informatie arbeidsongeschiktheidverzekering
Aanschaf van een arbeidsongeschiktheidverzekering
Bij het aangaan van een AOV is de indeling in de zogenaamde beroepsklasse van groot belang. De beroepsklasse bepaalt voor een groot deel de hoogte van de premie. Met hetzelfde beroep kan je bij de ene verzekeraar in een hogere beroepsklasse worden geplaatst dan bij de andere verzekeraar. Zoek voordat je een verzekering afsluit dus goed uit waar je het voordeligst uit bent.

Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit kun je kiezen uit een standaardpolis of een combipolis. Bij een standaardpolis betaal je gedurende de hele looptijd van de verzekering een vaste premie. Bij de combipolis betaal je in het begin weinig premie. Na verloop van tijd stijgt de premie.

Mensen met een gezondheidsprobleem kunnen bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering te maken krijgen met uitsluitingen, premieverhoging of zelfs weigering van de verzekering. Zij kunnen dan een vangnetverzekering afsluiten voor moeilijk verzekerbaren.

De uitkering is meestal gebaseerd op tachtig procent van het inkomen (als je volledig arbeidsongeschikt raakt). De verzekeraars keren doorgaans niet gemakkelijk uit. Ook bij deze verzekering is het belangrijk vooraf goed de kleine lettertjes te lezen, zo kom je niet voor verassingen te staan.
Alternatieven arbeidsongeschiktheidverzekering
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat een ongevallenverzekering geen overbodige luxe is?
Wist u dat het eigen risico in 2014 omhoog gaat naar 360 euro?
Wist u dat het niet zeker is dat de zorgpremies komend jaar omlaag gaan?