Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Assurantiebelasting eerder omhoog

Auteur: Mister Money woensdag 7 november 2012
De assurantiebelasting wordt eerder verhoogd dan gepland. In het deelakkoord dat de VVD en PvdA in oktober bekend maakten stond nog dat de assurantiebelasting per 1 maart 2013 wordt verhoogd van 9,7 naar 21 procent. Nu wordt de verhoging al per 1 januari doorgevoerd. Hiertoe heeft Staatssecretaris Frans Weekers van FinanciŽn besloten om te voorkomen dat mensen de verhoging gingen ontwijken door de premie bijvoorbeeld op 1 januari al in ťťn keer voor het hele jaar vooruit te betalen.

In het deelakkoord dat VVD en PvdA in oktober hebben gepresenteerd staat dat de assurantiebelasting per 1 maart verhoogd zou worden van 9,7 naar 21 procent. In reactie hierop stelden diverse media dat consumenten de belastingverhoging konden ontwijken door de premie voor 2013 al voor 1 maart per jaar te gaan betalen. Dit gebeurde dan tegen het oud tarief van 9,7 procent. Om te voorkomen dat consumenten van deze truc gebruik gaan maken, kondigt de staatssecretaris dinsdag aan de verhoging al per 1 januari te laten in gaan. Veel verzekeringen vervallen per 1 januari. Voor deze mensen is het dan niet meer mogelijk hun verzekering te verlengen of over te stappen tegen het oude assurantiebelastingtarief. 

Voor verzekerden van wie de verzekeringsperiode al voor 1 januari afloopt, blijft het wel mogelijk om de belastingverhoging te ontwijken. Maar ook hiervoor heeft Weekers een maatregel achter de hand. Als blijkt dat door het ontwijken de belastingverhoging niet de beoogde winst van de staatskas wordt behaald, wil hij deze verzekerden alsnog een naheffing voor de assurantiebelasting opleggen. Dit betekent dat het tarief van 21 procent met terugwerkende kracht gaat gelden voor verzekeringen die tussen 1 oktober 2012 en 31 december 2012 zijn betaald en betrekking hebben op een verzekerde periode vanaf 1 april 2013.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Ben jij wel goed verzekerd?
Ben jij wel goed verzekerd?
Verlaging zorgpremie niet zeker
Zorgpremies lager door winst zorgverzekeraars
Verzekeraars steeds beter in ontdekken verzekeringsfraude

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet