Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Auto van de zaak en de fiscus
Veel mensen bezitten geen eigen auto, maar rijden in de auto van de werkgever. Mensen die kiezen voor een auto van de zaak krijgen te maken met de Belastingdienst. De werkgever telt een bedrag een bedrag bij het je inkomen op. De belasting wordt elke maand op je loon ingehouden.

Auto van de zaak 2017 - Als je in een auto van de zaak rijdt en hiermee ook privékilometers maakt, moet je in veel gevallen belasting betalen over de auto. Deze belasting wordt ge-int via een bijtelling op je inkomen. Waar moet je op letten bij de auto van de zaak en hoeveel belasting betaal je hierover
Auto van de zaak 2016 - Als je in een auto van de zaak rijdt en hiermee ook privékilometers maakt, moet je in veel gevallen belasting betalen over de auto. Deze belasting wordt ge-int via een bijtelling op je inkomen. Waar moet je op letten bij de auto van de zaak en hoeveel belasting betaal je hierover
Auto van de zaak 2014 - Rijd je in een auto van de zaak en maak je hiermee ook privékilometers? Dan moet je in veel gevallen belasting betalen over de auto. De Belastingdienst int deze belasting via een bijtelling op je inkomen. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij de auto van de zaak en hoeveel belasting je hierover moet betalen in 2014.
Auto van de zaak 2013 - Heb je een auto van de zaak en rijd je hierin ook privé? Dan moet je in veel gevallen belasting betalen. Dit gebeurt via een bijtelling op je inkomen. De bijtelling voor de auto van de zaak is daarom regelmatig onderwerp van gesprek bij de koffieautomaat. In dit artikel leggen we uit hoe het nu precies zit met de auto van de zaak in 2013 en waar je op moet leggen om te weten hoeveel belasting je gaat betalen.
Auto van de zaak 2012 - Als je een auto van de zaak hebt, moet je hier belasting over betalen. De auto van de zaak is dan ook vaak onderwerp van gesprek bij de koffieautomaat. De belastingregels rondom de auto van de zaak zijn ook in 2012 weer aangepast. In dit artikel lees je hoe het nu precies zit met de auto van de zaak en waar je op moet letten om te weten hoeveel belasting je moet gaan betalen.
Auto van de zaak 2011 - Ook in 2011 zijn de belastingregels met betrekking tot de auto van de zaak weer veranderd. Iedereen die in Nederland een auto van de zaak heeft, moet hierover belasting betalen. Deze wordt geheven via de bijtelling.
Auto van de zaak 2010 - Mensen die in een auto van de zaak rijden, betalen belasting over het gebruik van deze auto. De belasting wordt verrekend door een bijtelling op het inkomen. Hoeveel belasting iemand moet betalen is van verschillende factoren afhankelijk.
Auto van de zaak 2009 - Veel werknemers kiezen voor een auto van de zaak. Aan het hebben van een auto van de zaak zijn ook een aantal fiscale aspecten gekoppeld. Kan bijvoorbeeld sprake zijn van een bijtelling.
Auto van de zaak 2008 - Veel werknemers rijden in een auto van de zaak. Zo’n auto kent een aantal fiscale voordelen, maar brengt ook nadelen met zich mee. In dit artikel vind je informatie over de auto van de zaak in 2008.
Auto van de zaak 2007 - Een auto van de zaak rijden brengt een aantal fiscale regels met zich mee. De belasting gaat er houdt er rekening mee dat je ook privé met de auto rijdt en rekent derhalve een bijtelling.
Auto van de zaak 2006 - Sinds 1 januari 2006 valt de auto van de zaak voor werknemers en DGA's onder de loonheffingen. In dit artikel beschrijft Mister Money de voor- en nadelen van een auto van de zaak in 2006.

Tips
Auto van de zaak: bijtelling
Wanneer een werknemer een auto van de zaak krijgt, kan dat gevolgen hebben voor de te betalen belasting. Wie bijvoorbeeld meer dan 500 kilometer per jaar rijdt of geen sluitende kilometeradministratie heeft, moet rekenen op een fiscale bijtelling op het loon.
Auto van de zaak: 500 kilometer
De fiscus en auto van de zaak zijn nauw met elkaar verbonden, tenzij je kunt aantonen dat je minder dan 500 privé kilometers per jaar rijdt. In dit geval hoeft de werkgever niet bij je inkomen op te tellen. Kilometers voor woon-werkverkeer vallen onder zakelijke kilometers.
Fiscus auto van de zaak: belasting betalen
Een auto van de zaak die energie zuinig is, wordt door de fiscus beloond. Een wagen met een lage CO2 uitstoot kan belastingtechnisch voordeliger zijn. Normaal gesproken is er een bijtelling van 25 procent, maar CO2 zuinige auto’s kunnen een bijtelling kennen van 20 of zelfs 14 procent.


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
WIA WIA
Wie langdurig ziek is (langer dan twee jaar) kan in de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) terechtkomen. De WIA is de vervanger van de WAO. Voor mensen die voo... Langdurig ziek
Samenwonen en verandering Samenwonen en verandering
Als je gaat samenwonen is het belangrijk om een aantal zaken goed op orde te hebben. Zo kan je namelijk aardig wat kosten besparen. Belastingtechnisch gezien is het welli... Samenwonen en geldzaken
Handige geldzaken voor jongeren Handige geldzaken voor jongeren
In het Mister Money dossier Geldzaken voor Jongeren kunnen jongeren belangrijke informatie lezen aangaande diverse financiële zaken. Onderwerpen als verzekeren, sparen e... Geldzaken voor jongeren


 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat u ook mag schenken aan uw schoonzoon of -dochter?
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat een gezamenlijke spaarrekening ook interessant kan zijn voor vriendengroepen?