Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Auto van de zaak en vakantie

Auteur: Ivo van Vugt (Advies v. Vugt) Woensdag 28 mei 2008
Een werknemer met een auto van de zaak heeft als voordeel dat deze een auto ter beschikking heeft en daar vrijwel geen kosten bij heeft. Zeker niet als er minder dan 500 kilometer per jaar privé wordt gereden en anders wordt er een bijtelling verrekend via het loon van 25 procent (soms 14 procent) over de cataloguswaarde van de auto.

Toch is het bij de meeste auto’s van de zaak zo geregeld, dat de benzine- en tolkosten in het buitenland niet voor vergoeding in aanmerking komen. Met andere woorden; een werknemer met een auto van de zaak kan wel ‘gratis’ tanken in Nederland, maar niet in het buitenland. Dus ook niet als je met vakantie naar Italië gaat.

Ook niet vreemd natuurlijk, want vakantie heeft niets met werk te maken. Maar ja, van de andere kant betaal je wel de bijtelling…. Is daar niet iets mee te doen?

Tot voor enkele jaren terug konden deze kosten in aftrek worden genomen van de bijtelling. Nu kan dat niet meer. Er bestaat echter wel een andere mogelijkheid, om deze kosten te verrekenen met de bijtelling.

Je dient dan jouw baas lief aan te kijken; deze kan – en mag- je namelijk aan de hand van jouw declaratie een onbelaste vergoeding geven, daar het een auto van de zaak betreft. Dat zou helemaal mooi zijn, maar een werkgever zal dat in deze dure tijden niet snel doen.

Wat vervolgens afgesproken kan worden, is dat je een eigen bijdrage privé-gebruik auto gelijk aan het gedeclareerde bedrag betaald aan de werkgever. Je kunt die eigen bijdrage dan in mindering brengen van uw bijtelling en jouw baas kost het uiteindelijk niets.

Dus je declareert 300 euro bij de baas, jouw baas geeft u een onbelaste vergoeding van 300 euro en jouw eigen bijdrage privé-gebruik auto wordt jaarlijks met 300 euro (verhoogd). Deze bijdrage vermindert jouw bijtelling met 300 euro en dat voordeel kan oplopen tot 156 euro. Toch weer twee maal tanken.

Als de baas de administratieve rompslomp niet voor lief neemt, zal het toch bij tanken bij de grensovergang in Venlo blijven op weg naar Italië.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Doorlopende reisverzekering niet altijd voordeligste optie
Europese zorgpas: vraag hem snel aan
Geen schadevergoeding voor gedupeerde vakantieganger
Reizen: De invloed van vliegtax
Autoschade in het buitenland

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet