Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Auto verzekeren: betalen per kilometer

Auteur: Annette Zeelenberg (ATZ Tekst) Woensdag 8 augustus 2007
Je buurman rijdt iedere dag meer dan 150 kilometer op en neer naar zijn werk. Jij hoeft nauwelijks de deur uit. Toch betalen jullie nagenoeg dezelfde premie voor de autoverzekering. Dat kan anders. Sinds eind juli biedt Verzekeringsmaatschappij Dekilometerverzekering.nl een autopremie per gereden kilometer. De vraag is of dit een succes zal worden.

Normaalgesproken geven autobezitters bij het afsluiten van een autoverzekering op hoeveel kilometer ze jaarlijks rijden. Ze kunnen daarvoor kiezen uit een aantal vooraf vastgestelde kilometrages, bijvoorbeeld 12.000 km. Wanneer minder gereden wordt dan dit aantal kilometers wordt dit verschil niet verrekend.

Verzekeraar Dekilometerverzekering.nl haakt hier nu op in. Je betaalt met deze autopolis alleen voor wat je rijdt. Want aan het eind van het jaar worden de gereden kilometers verrekend met de vooraf opgegeven kilometers. Een controlekastje of een black box in de auto is niet nodig. Het doorgeven van de kilometerstand volstaat.

Mislukt
Het idee van een autopremie op basis van het aantal gereden kilometers is niet nieuw. Eerder al introduceerde verzekeraar Polis Direct een dergelijke autoverzekering. Deze polis bleek echter geen succes. Polis Direct is dit voorjaar gestopt met het aanbieden van de zogenaamde kilometerpolis. De kosten zouden volgens de verzekeraar te hoog zijn omdat er veel administratieve handelingen nodig zijn. De vraag is dus of het Dekilometerverzekering.nl wel lukt om de kosten laag te houden.

Pay-as-you-drive
Andere verzekeraars zijn nog niet echt enthousiast over de autopolis per gereden kilometer. Terwijl uit onderzoek van TNO blijkt dat het zogenaamde pay-as-you-drive systeem grote voordelen kan bieden. Een proef met een black box die het rijgedrag en het aantal gereden kilometer registreert, toonde aan dat het aantal ongelukken, files en de milieukosten aanzienlijk daalden. Hierdoor zouden de autopremies omlaag kunnen. Desondanks staan de verzekeraars nog niet in de rij om deze polisvorm aan te bieden.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Grote premieverschillen in autoverzekeringen
Autoverzekering kan helft goedkoper
Opschudding in de autoverzekeringsmarkt
Vrouwen betalen minder premie
Nieuw: autoverzekering per maand af te sluiten

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet