Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Autobezitters kunnen veel besparen

Auteur: Mister Money Vrijdag 27 april 2007
De aanhoudende prijzenoorlog tussen autoverzekeraars heeft geleid tot fors lagere premies. Uit een onderzoek van de Verzekeringssite blijkt dat nagenoeg alle autobezitters (98%) van de premiedalingen kunnen profiteren. De besparingen pakken per groep verschillend uit en kunnen oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Wie in april 2005 via Verzekeringssite een offerte voor een autoverzekering aanvroeg, is nu voor diezelfde polis 30% goedkoper uit. In geld uitgedrukt is dat € 171 per jaar. In 2006 bedroeg dat voordeel nog € 106 (18%). Autobezitters die hun verzekering niet hebben vergeleken, kunnen hoogstwaarschijnlijk nog veel meer profiteren, aldus de Verzekeringssite.

De belangrijkste oorzaak van de prijsdaling is de toenemende concurrentie onder de autoverzekeraars. De prijzenslag zorgde de afgelopen twee jaar voor fikse premiekortingen. De opkomst van de internetverzekeraar, de steeds verdergaande premiedifferentiatie en het toenemende aantal verzekeraars op de Nederlandse markt, spelen daarbij een grote rol. Erik Hordijk van Verzekeringssite: “Verzekeraars kijken naar steeds kleinere details. Zo is het denkbaar dat mensen met een bepaalde kleur auto minder gaan betalen omdat uit cijfers blijkt dat die kleur auto gemiddeld minder schade veroorzaakt”. Volgens Verzekeringssite is het einde van de prijzenoorlog dan ook nog niet in zicht.

Jonge bestuurders
In het onderzoek is ook gekeken naar welke groepen het meest profiteren van de prijzenoorlog. Het premievoordeel blijkt per groep erg verschillend uit te pakken. Automobilisten die meer dan 30.000 kilometer per jaar rijden, besparen gemiddeld met 40% het meest. Ook jonge bestuurders profiteren flink van de prijzenoorlog. Zij zijn gemiddeld 40% goedkoper uit. Mensen met een beperkt cascoverzekering profiteren het minst, maar zijn op jaarbasis gemiddeld toch nog zo’n € 102 goedkoper uit.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet