Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Automatisch sparen? Of liever een goed rendement?

Auteur: Mister Money woensdag 18 juli 2012
Saldosparen, Pinsparen of gewoon Automatisch Sparen. Het zijn allemaal namen van producten die het je gemakkelijker maken om te sparen, omdat je er nauwelijks omkijken naar hebt. Bij het nieuwste product, Pinsparen van ABN AMRO, spaar je steeds als je pint automatisch een gedeelte van dit bedrag op je spaarrekening. Bij Saldosparen van de Rabobank kun je steeds het saldo dat je aan het einde van de maand over hebt sparen en met Automatisch Sparen van de ING of ABN AMRO spaar je automatisch elke maand een vast bedrag.

Dit klinkt allemaal heel aantrekkelijk. Je spaart automatisch en hoeft er dus zelf niet bij na te denken om regelmatig een bedrag over te maken naar de spaarrekening. Alleen zijn alle drie de bovengenoemde producten afkomstig van grootbanken. En deze banken bieden nu niet bepaald de hoogste rentes in de markt. Met een saldo tot 10.000 euro ontvang je op een vrij opneembare spaarrekening van Rabobank 2,1 procent rente. Bij ING en ABN AMRO moet je het doen met slechts 1,9 procent. Niet bepaald een vetpot dus.

Gaan we namelijk kijken welke aanbieders de hoogste rente bieden op een vrij opneembare spaarrekening, dan blijkt dat Argenta de hoogste rente biedt met 2,8 procent. Dat is toch bijna een procent hoger dan bij de bovengenoemde grootbanken. Het mag dan wel gemakkelijk zijn om automatisch te sparen, maar het is zeker niet rendabel. Nee, dan kun je beter een spaarrekening openen bij een andere aanbieder en je bank de opdracht geven maandelijks automatisch een bedrag daarheen over te maken of gewoon jezelf met een reminder in je (digitale) agenda eraan herinneren om te sparen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet