Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Autoverzekeringen worden flink duurder

Auteur: Mister Money woensdag 17 augustus 2011
De Nederlandsche Bank (DNB) verwacht dat de premies voor autoverzekeringen de komende fors gaan stijgen. De toezichthouder heeft geconstateerd dat een groot deel van de verzekeraars nog steeds te lage premies voor de WA-verzekering hanteert. Om de premies kostendekkend te maken, moeten de premies omhoog. Door nu over te stappen, kun je de premiestijging wellicht nog ontlopen, stelt vergelijkingssite Geld.nl

Door nu in actie te komen, kan de consument de premiestijging voor zijn, volgens Paul Huibers van Geld.nl. “De autoverzekeraar kan de premie pas verhogen aan het einde van de contractperiode. Wie er dus nu voor kiest om een verzekering voor een jaar af te sluiten, kan dat nog tegen een lage premie doen. Als je verzekeraar dan toch de komende maanden haar premie flink omhoog gooit, heeft dat in ieder geval het eerste jaar geen invloed op jouw premie. De premiestijging wordt immers pas effectief aan het eind van je contractperiode en dan ben je ook weer vrij om over te stappen.”

Omdat verzekeraars de verzekering na de contractperiode niet meer stilzwijgend mogen verlengen, kan ook iedereen die langer dan een jaar bij dezelfde verzekeraar zit overstappen. Dit kan binnen een maand, omdat er geen langere opzegtermijn gehanteerd mag worden. Huibers: “Omdat verzekeringsmaatschappijen de verzekering niet meer stilzwijgend mogen verlengen na een jaar, kan iedereen die langer dan een jaar bij dezelfde verzekeraar zit per maand zijn of haar verzekering opzeggen. Zeker voor deze mensen loont het dus om hun premie eens goed te vergelijken met die van andere aanbieders.”

De belangrijkste oorzaak van de te lage premies die autoverzekeraars nu hanteren is dat de concurrentie de afgelopen jaren behoorlijk is toegenomen. Verschillende internetverzekeraars betraden de autoverzekeringsmarkt. Omdat alles bij deze verzekeraars via internet geregeld kan worden, maken zij minder kosten dan de traditionele autoverzekeraars en konden zij dus ook lagere premies hanteren. Door deze nieuwkomers zagen ook de bestaande verzekeraars zich genoodzaakt hun premies fors te verlagen, met als gevolg dat ze nu niet kostendekkend zijn.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Ben jij wel goed verzekerd?
Ben jij wel goed verzekerd?
Verlaging zorgpremie niet zeker
Zorgpremies lager door winst zorgverzekeraars
Verzekeraars steeds beter in ontdekken verzekeringsfraude

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet