Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Bankieren nauwelijks duurder in 2010

Auteur: Mister Money Maandag 7 december 2009
Nederlandse banken grijpen de kredietcrisis niet aan om de kosten voor een betaalpakket in 2010 drastisch te verhogen. Dat leert een vergelijkend onderzoek van de financiŽle website Geld.nl. Uitschieters zijn Van Lanschot met een stijging van 27,5% en Triodos met een toename 9%. Wel lopen de kosten voor en de specifieke inhoud van een betaalpakket behoorlijk uiteen. Overstappen kan daarom gunstig zijn.

Het onderzoek van Geld.nl richt zich op het goedkoopste betaalpakket dat bij tien banken afgesloten kan worden, met ťťn uitzondering (Fortis biedt ook nog een Ďkaleí betaalrekening aan). Daarbij zijn de kosten op jaarbasis vergeleken tussen 2009 en 2010. Op basis daarvan is Van Lanschot de duurste (51 euro) in het rijtje ťn de grootste stijger (27,5%). Deze bank richt zich echter op Ďde vermogende particulierí en maakt per 2010 onderscheid tussen drie verschillende varianten betreffende dezelfde betaalrekening (verschil tussen betaalpas en papieren afschriften). Van de Ďgrotereí publieksbanken is ABN Amro koploper (33 euro). De kosten bij deze bank stijgen echter niet met ingang van 2010. Het hoogste percentage in dat opzicht mag Triodos op zijn naam schrijven (9%). Daarnaast gaan alleen klanten van de Rabobank volgend jaar iets meer betalen voor hun betaalrekening: de kosten stijgen met 1,33% van 30 euro naar 30,40 euro op jaarbasis.

Er blijkt echter veel verschil te zitten in de specifieke services die door elke bank afzonderlijk bij een betaalpakket worden inbegrepen. Hoeveel pinpassen kunnen worden aangevraagd voor hetzelfde tarief en kun je daarmee overal in Europa of wereldwijd kosteloos pinnen? Hoe zit het met een eventuele creditcard? Daarnaast is internetbankieren tegenwoordig gemeengoed bij het overgrote deel van de Nederlandse consumenten, maar geldt dat ook voor het servicepakket van de Nederlandse betaalrekeningen? En voortkomend uit dat gegeven zitten veel klanten niet meer te wachten op schriftelijke afschriften: worden die daarom nog wel toegezonden en zo ja, hoe vaak? Een eerlijke vergelijking is dus niet zo een-twee-drie gemaakt en vergelijken loont ook hierbij weer.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet