Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Banksparen 2010

Auteur: Mister Money Maandag 25 januari 2010
In 2008 is er een nieuwe vorm van pensioensparen geοntroduceerd: banksparen. Deze spaarvorm bestaat inmiddels twee jaar, maar roept bij veel mensen nog altijd vraagtekens op. De fiscale voordelen bijvoorbeeld, zijn lang niet bij iedereen bekend. Dit artikel informeert je over banksparen en de belasting in 2010.

Steeds meer banken en verzekeraars bieden tegenwoordig bankspaarproducten aan. Besluit je een bankspaarproduct voor je pensioen af te sluiten, dan moet je periodiek een bedrag op een spaar- of beleggingsrekening te storten die geblokkeerd is. Wil je meer zekerheid over het eindresultaat, dan doe je er verstandig aan om voor de spaarvorm te kiezen. De beurs fluctueert en door grote koersdalingen kan het rendement flink tegenvallen wanneer je kiest voor de beleggingsvariant.

Belasting banksparen 2010
Spaar je op een gewone spaarrekening voor je pensioen, dan heb je geen recht op een belastingvoordeel. Dat is ook niet het geval wanneer er sprake is van een pensioentekort. Bovendien moet je 1,2 procent vermogensrendementsheffing betalen wanneer je spaartegoed hoger is dan de drempel van 20.661 euro (bedrag 2010). Kies je voor banksparen, dan betaal je gedurende de opbouw- en uitkeringsfase geen vermogensrendementsheffing. Je betaalt enkel belasting over het tegoed op het moment dat je het laat uitkeren.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Banksparen pensioen 2014 – Uitleg en regels
Banksparen pensioen 2013 - Uitleg & fiscale regels
Banksparen 2012
Banksparen 2011
Banksparen 2009

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Pensioen, alles over
 •       Pensioengat, pensioenopbouw
        Advies pensioen en VUT
 • Pensioenen, de vormen
 •       Levensloop
        Lijfrente
        AOW
        Lijfrente koopsom