Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Basispakket doorlopende reisverzekering kent grote verschillen

Auteur: Mister Money Donderdag 4 juni 2009
Nog even geduld en dan breekt de vakantieperiode weer aan. Veel mensen sluiten vlak voor dat ze op vakantie gaan nog snel even een reisverzekering af. Dit is echter niet verstandig, want wie zich even in de reisverzekeringen verdiept, ziet al snel dat er grote verschillen bestaan. Niet alleen de premies lopen erg uiteen, ook de inhoud van het basispakket verschilt per aanbieder. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gehouden door MoneyMagazine.nl.

Over het algemeen bestaat een reisverzekering uit een basispakket waarbij aanvullende modules kunnen worden afgesloten. Vergelijkingssite Money Magazine vergeleek van negen verzekeraars elf doorlopende reisverzekeringen op basis van premie en dekking.

Uit deze vergelijking komt naar voren dat zowel een alleenstaande als een gezin met (vader, moeder en twee kinderen) het voordeligst uit is bij de Hema. Het duurst is een alleenstaande uit bij verzekeraar Unigarant. Een gezin bestaande uit vier personen moet het meest betalen bij ING. Bij de vergelijking moet wel de kanttekening geplaatst worden dat de duurdere verzekeringen vaak een uitgebreider basispakket hebben. Volgens Monique Vernooij van Money Magazine kan een beperkt basispakket echter als een voordeel gezien worden. “De consument wordt dan in staat gesteld om precies die aanvullende dekkingen te selecteren die hij of zij nodig heeft. Standaard verzekerd zijn voor zaken die niet op iemands vakantie van toepassing zijn is weggegooid geld.”

Basispakket
Naast grote premieverschillen, is ook de basisdekking bij reisverzekeringen niet overal hetzelfde. Het onderdeel geld is slechts bij drie van de negen verzekeraars in het basispakket. Wintersporters dienen ook goed op te letten als zij een reisverzekering afsluiten. Slechts twee aanbieders, waaronder de Hema, hebben dit onderdeel in het basispakket zitten. Wie een reisverzekering bij ABN Amro afsluit, is automatisch verzekerd voor werelddekking. Mensen die nooit buiten Europa op vakantie gaan betalen dus voor iets waarvan zij nooit gebruik zullen maken.

De onderzochte basispakketten tonen ook een aantal overeenkomsten. Zo is het belangrijkste onderdeel van een reisverzekering, de onvoorziene of buitengewone kosten, bij alle aanbieders standaard verzekerd. Ook het onderdeel bagage valt bij alle verzekeraars binnen het basispakket.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Doorlopende reisverzekering niet altijd voordeligste optie
Europese zorgpas: vraag hem snel aan
Geen schadevergoeding voor gedupeerde vakantieganger
Reizen: De invloed van vliegtax
Auto van de zaak en vakantie

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet