Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Belasting Tip: Gastouder gezin

Auteur: Ivo van Vugt (Advies v. Vugt) Vrijdag 14 maart 2008
Sinds jaar en dag worden kinderen ondergebracht bij de opa en oma, familie of bekenden. Dit kan sporadisch gebeuren- omdat het even beter uitkomt- maar het kan ook zeer regelmatig voorkomen, omdat je bijvoorbeeld moet werken of omdat de kinderopvang te duur is of vol zit, of omdat je het gewoonweg prettiger vindt.

Je kunt in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag van de overheid, indien je je kinderen tot 12 jaar regelmatig laat verblijven bij je ouders, familie of vrienden. Je dient dan deze personen een bepaald bedrag per uur te betalen (bijvoorbeeld 6 euro) en deze personen dienen aan bepaalde regels te voldoen.

De grootouders van het kind laten zich inschrijven bij een erkend gastouderbureau. Dit bureau controleert bij jou thuis of de situatie voldoende geschikt is voor deze vorm van opvang en geeft tips ter verbetering. Denk hierbij aan de veiligheid van het kind en een verklaring van goed gedrag van de gemeente.

Als alle in orde is en de opvang gaat officieel van start, zullen de grootouders inkomen genieten en daar dient belasting over te worden betaald (als freelancer). Dit zal echter minder zijn, dan het ontvangen bedrag, want de grootouders kunnen alle gemaakte kosten Ė binnen redelijkheid en eventueel met afschrijving- in mindering brengen op deze verdiensten. De grootouders dienen namelijk bepaalde zaken aan te schaffen Ė een kinderstoeltje, veiligheidshekjes, veilig bestek etc.- en betalen contributie aan het gastouderbureau. Ook hebben de grootouders de kosten van eten, drinken, speelgoed, reiskosten en Ďzoethoudertjesí.

Dus in het kort: Je betaalt je ouders voor de opvang van de kinderen tot 12 jaar voor minimaal enkele uren in de week. Je kunt vervolgens een inkomensafhankelijke toeslag ontvangen, welke deze kosten verminderen. De grootouders hebben een inkomen en kunnen gemaakte kosten in mindering brengen op dit inkomen. Zo zijn de ouders gegarandeerd van een goed onderkomen en hebben de grootouders een extraatje.

Kijk voor meer info op www.toeslagen.nl

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet