Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Belastingaangifte

Auteur: Mister Money woensdag 14 maart 2012
Het is weer zover. De belastingaangifte moet deze maand gedaan worden. 2,6 miljoen mensen hebben de aangifte al ingevuld. Ik ben helaas niet één van hen. Ik moet er nog aan geloven. Het komende weekend ga ik hier dus maar eens mee aan de gang.

Alhoewel de aangifte bij mij meestal helemaal niet zoveel werk is, zie ik er altijd wel enorm tegenop. Ik moet de papieren ervoor bij elkaar zoeken en het blijft natuurlijk altijd gewoon een saai klusje. Eigenlijk is het net zo als met schoonmaken of andere vervelende werkjes. Je ziet er tegenop, maar als je er eenmaal aan begint is het eigenlijk verrassend snel weer gedaan en vraag je je af waarom je er zo tegenop zag. Maar de volgende keer… Tja, dan zie je er weer net zo tegenop.

Wat wel heel prettig is, is dat de Belastingdienst steeds meer gegevens van te voren al invult. Die hoef je dus alleen nog maar even te controleren. De loongegevens zijn al ingevuld, net als het spaargeld, WOZ-waarde van je huis en nog veel meer. En dit jaar zijn ook bij sommige mensen de lijfrentepremies al ingevuld. Dus dat is lekker makkelijk.

Dat dacht ik althans, want vandaag waarschuwt de Consumentenbond dat er heel vaak fouten in de vooraf ingevulde formulieren zitten. Dus eigenlijk moet ik nu alsnog alles zelf gaan narekenen en invullen. ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’, luidt de slogan van Belastingdienst. Helaas lijkt het erop dat ze ook in dat laatste nog steeds niet echt slagen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet