Over Mister Money | Contact
Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beleggen en de belasting 2006

Auteur: Mister Money Zondag 1 januari 2006
In dit artikel gaat Mister Money dieper in op beleggen en de belasting in 2006. Beleggen en belasting kunnen binnen Box 2 en 3 van het Nederlandse belastingstelsel vallen. In totaal bestaat ons belastingstelsel uit drie boxen. Sparen en beleggen horen thuis in box 3 van de inkomstenbelasting.

Dividendbelasting wordt geheven over de opbrengst van aandelen en winstbewijzen. Over de opbrengst moet belasting betaald worden. In 2006 lag het percentage op 25 procent. Als een vennootschap dividend uitkeert is deze verplicht direct dividendbelasting in te houden en dit aan de Belastingdienst over te maken. Deze belasting kan de aandeelhouder later weer aan de Belasting terugvragen.

Box 3
Het belastbaar inkomen uit sparenen beleggen in Box 3 wordt op een vaste manier vastgesteld. De heffingsgrondslag is de waarde van de bezittingen min de schulden. Er hoeft niet over het hele vermogen in Box 3 belasting betaald te worden, een gedeelte is namelijk heffingvrij. In 2006 bedraagt het heffingvrij vermogen 19.968 euro. Voor fiscale partners geldt een heffingvrij van 39.936 euro. Per saldo bedraagt de jaarlijkse belasting over het vermogen in Box 3 1,2 procent.

Box 2
Belasting en beleggen in Box 2 gaat over het aanmerkelijk belang. Er is sprake van aanmerkelijk als een belegger 5 procent van de aandelen bezit. Voor het belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang geldt in 2006 een tarief van 22 procent voor zover dat belastbaar inkomen gelijk of lager is dan 250.000 euro Voor het meerdere geldt een tarief van 25.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Vrijstellingen vermogensrendementsheffing 2017
Belasting over beleggingen in 2014 - Uitleg en tips
‘Vermogensbelasting moet omlaag’
Beleggen en de fiscus 2013
Beleggen en de fiscus 2012


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet