Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Beleggen en de fiscus
Beleggen en belasting zijn nauw met elkaar verbonden. In box 3 van het Nederlandse belastingstelsel vallen inkomsten uit sparen en beleggen. Als het eigen vermogen boven het heffingsvrije vermogen uitkomt dan dient daarover belasting betaald te worden. Beleggers kunnen met verschillende belastingen en belastingkortingen te maken krijgen.

Belasting over beleggingen in 2014 - Uitleg en tips - Net als over je spaargeld, moet je over je beleggingen belasting betalen. Als je totale vermogen, waaronder je spaargeld en beleggingen, in 2014 hoger is dan 21.139 euro, betaal je hierover belasting 1,2 procent vermogensrendementsheffing. In dit artikel lees je alles over belastingregels voor beleggingen in 2014.
Beleggen en de fiscus 2013 - Ook over beleggingen moet belasting betaald worden. Wie dividend ontvangt, krijgt te maken met dividendbelasting. Daarnaast geldt de vermogensrendementsheffing in box 3 ook voor beleggingen.
Beleggen en de fiscus 2012 - Ook beleggers worden geconfronteerd met verschillende belastingregels, zoals dividendbelasting. Over het uitgekeerde dividend op aandelen moet onder bepaalde voorwaarden belasting worden betaald. Ook gelden in box 3 van de inkomstenbelasting speciale regels voor vermogen opgebouwd door beleggen.
Beleggen en de fiscus 2011 - Evenals inkomsten uit sparen, vallen inkomsten uit beleggingen in box 3 van de inkomstenbelasting. Ook in 2011 kunnen beleggers worden geconfronteerd met verschillende belastingen, zoals vermogensbelasting en dividendbelasting.
Beleggen en de fiscus 2010 - Beleggers krijgen te maken met verschillende soorten belastingen. Zo keren bedrijven in bepaalde gevallen dividend uit. De dividendbelasting (15 procent) wordt direct ingehouden.
Beleggen en de belasting 2009 - Belasting en beleggen zijn nauw met elkaar verbonden. Beleggers kunnen met verschillende belastingen te maken krijgen, waaronder de dividendbelasting. Deze belasting wordt automatisch ingehouden door de fiscus.
Beleggen en de belasting 2008 - Inkomsten uit sparen en beleggen vallen in het Nederlandse belastingstelsel in Box 3. In dit artikel lees je belangrijke informatie over beleggen en de belasting in 2008.
Beleggen en de belasting 2007 - Het Nederlandse belastingstelsel bestaat uit drie Boxen. In de derde box moet je inkomsten uit sparen en beleggen opgeven. In dit artikel lees je alles over beleggen en de belasting in 2007.
Beleggen en de belasting 2006 - Beleggen en belasting zijn met elkaar verbonden. In dit artikel gaat Mister Money in op beleggen en de belasting in 2006. Zaken als het heffingvrije vermogen en duurzaam beleggen en de fiscus worden in het artikel beschreven.

Tips
Fiscus beleggen: dividendbelasting
Beleggers dienen rekening te houden met een speciale dividendbelasting. Als het goed gaat met aandelen en beleggingsfondsen kan er dividend worden uitgekeerd. Deze belasting wordt direct ingehouden door de fiscus. De‘voorheffing’ kan verrekend worden tijdens de aangifte van de inkomstenbelasting.
Beleggen: belasting handigheden
Groen beleggen kan een fiscaal voordeel opleveren. Hierdoor is deze beleggingsmethode extra aantrekkelijk voor beleggers. Er is sprake van een extra vrijstelling in box 3 en de groene (of duurzame) belegger kan profiteren van een extra heffingskorting.
Beleggen en belasting: ook bij verlies
Als een belegger verlies heeft geleden op de beurs, maar zijn vermogen in box 3 boven het heffingsvrije uitkomt, dan dient er toch belasting afgedragen te worden. Hierdoor kan een verlies op de beurs nog meer in het nadeel van de belegger werken. Houdt hier rekening mee!
 
De maatschappelijke belegging De maatschappelijke belegging
Als je zeker wil weten dat je geld ten goede komt aan mens en milieu kan je kiezen voor een maatschappelijke belegging. Maatschappelijk beleggen is een vorm van duurzaam ... Investeren in fondsen
Kosten van een beleggingsfonds Kosten van een beleggingsfonds
Wil je geld beleggen via een beleggingsfonds, dan betaal je daar geld voor. Deze kosten kunnen je rendement behoorlijk drukken. Het kan daarom verstandig zijn om na verlo... Beleggen
Intrede van Turbo’s Intrede van Turbo’s
De beleggingswereld heeft er een nieuwe taal bij, Turbo-taal. Sinds de door banken geïntroduceerde Turbo’s op de beleggingsvloer aanwezig zijn, wordt er gesproken van: he... Turbo's


 
Wist u dat er nog niet genoeg duurzaam belegd wordt met pensioenen?
Wist u dat 1 op de 3 pensioenfondsen grote financiële problemen heeft?
Wist u dat de pensioenkorting waarschijnlijk van de baan is?
Wist u dat: Beursgorilla Jacko voor de 11e keer op rij de AEX heeft verslagen?
Wist u dat beleggen in goud niet altijd zo veilig is als het lijkt?