Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beleggen? Raak niet in paniek!

Auteur: Mister Money Woensdag 9 juli 2008
Het zijn roerige tijden in beleggingsland. De belangrijkste graadmeter van ons land verloor in het eerste halfjaar ruim 10 procent van zijn waarde. De onrust is dan ook groot. Toch doen beleggers er verstandig aan om rustig te blijven en vooral niet in paniek te raken.

Zelfs in onrustige tijden bestaan er mogelijkheden om winst te behalen met beleggen. Het is belangrijk om geen ondoordachte beslissingen te nemen en vooral geen paniekverkopen of aankopen te doen. Hieronder vind je een aantal tips. Let wel deze tips bieden geen garantie tot succes.

Koopjes
De daling van de afgelopen maanden heeft ervoor gezorgd dat sommige bedrijven ondergewaardeerd zijn geraakt. De vooruitzichten in de branche zijn uitstekend en de balans is prima op orde. Bekijk de cijfers, prestaties en toekomstperspectieven van een aantal beursgenoteerde bedrijven en wie weet ontdek jij leuke koopjes. Houd er wel rekening mee dat de koers misschien niet direct omhoog schiet, geduld is een schone zaak ook voor beleggers.

Laat je niet leiden door geruchten, maar lees je goed in voordat je aandelen van een bedrijf koopt. Geruchten heten niet voor niets geruchten, deze hoeven niet te kloppen. Daarnaast ben jij vast niet de enige en waarschijnlijk ook niet de eerste die het gerucht gehoord heeft. De kans is groot de koers van het aandeel al flink is gestegen op het moment dat jij het gerucht hoort.

Spreiding
Een evenwichtige portefeuille is ook in tijden van een onrustig beleggingsklimaat heel belangrijk. Houd je portefeuille in balans en zet verschillende beleggingsinstrumenten in. Ga niet enkel in grondstoffen zitten, maar kies voor verschillende beleggingssectoren.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet