Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beleggen: van beer naar stier?

Auteur: Mister Money Donderdag 23 april 2009
De beurzen zitten de laatste weken weer in de lift. Begin maart schommelde de belangrijkste graadmeter van ons land nog rond de 200 punten, gisteren sloot de AEX op bijna 237 punten. De donkere dagen voor beleggers lijken voorbij te zijn. Gaat de beer nu eindelijk het veldruimen, of laat de stier nog even op zich wachten?

De beer is het symbool voor dalende koersen. Er is voor dit dier gekozen, omdat een aanvallende beer een slaande beweging naar beneden maakt. Het tegenovergestelde van een bear market is een bull market. De stier staat symbool voor een stijgende trend, omdat een aanvallende stier een omhooggaande beweging met zijn kop maakt.

Van beer naar stier?
De beer is al tijden los in ons land. De meeste analisten zijn het erover eens dat Nederland sinds 2000 in een bear market verkeert. Een enkeling roept dat de beer sinds 2008 weer heer en meester is. De vraag vanaf wanneer Nederland in een bear market verkeert is echter minder belangrijk, dan de vraag wanneer we er weer uit komen. De stijgende koersen van de afgelopen weken wijzen op een herstel van de markt, maar beleggers moeten niet te vroeg juichen. De bodem, het laagste koersniveau, is volgens een aantal kenners nog niet bereikt. Er wordt gesproken over een kleine opleving in een slechte marktsituatie. De signalen staan echter nog steeds op rood.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) denkt dat de Nederlandse economie dit jaar een krimp laat zien van 4,8 procent. Het CPB voorspelde eerder een krimp van 3,5 procent. Volgens het IMF gaat onze economie harder achteruit dan gemiddeld in de eurozone.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet