Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Beleggen, de vormen
Beleggen, iedereen schijnt het te doen, en allemaal met torenhoge rendementen. Als je zelf geld wilt beleggen is het natuurlijk belangrijk om te weten welke vormen er zijn, hoe deze werken en wat de risico's zijn die bij elke vorm horen. Mister Money heeft de meest voorkomende vormen van beleggen op een rij gezet en geeft kort maar duidelijk uitleg over deze vormen, de risico's, de aanschaf en een aantal bruikbare tips.

Aandelen - Bij het woord beleggen denken mensen al snel aan aandelen. Het is immers een veel voorkomende beleggingsvorm. Op de volgende internetpagina's gaan we dieper in op het beleggen in aandelen. Zo wordt er uitgelegd wat beleggen in aandelen precies is, de voor- en nadelen van deze beleggingsvorm en hoe het in zijn werk gaat.
Obligaties - Na het lezen van deze uitleg zullen nog veel mensen niet weten wat een obligatie nou precies is en helemaal niet hoe de obligatiemarkt werkt. Op de volgende internetpagina's hopen wij dit voor iedereen duidelijk te maken. Zo leggen wij wat een obligatie precies is en hoe er in gehandeld wordt. Daarnaast krijg je nog nuttige tips.
Opties - De term beleggen in opties hoor je steeds vaker. Toch weten veel mensen niet wat beleggen in opties exact is en hoe het in zijn werk gaat. Op de volgende pagina's gaan wij hier dieper op in. Er wordt uitgelegd hoe je in opties kunt beleggen, waar je op moet letten en je krijgt enkele tips over beleggen in opties.
Beleggingsfondsen - Iedereen die geld heeft, heeft koopkracht. Om je koopkracht te vergroten kan je het geld op een spaarrekening zetten en ieder jaar een paar euro aan rente ontvangen. Je kan er echter ook voor kiezen om het geld te beleggen. Op de volgende interpagina's gaan we dieper in op beleggen in zogenoemde beleggingsfondsen.
Alternatieve beleggingen - Op de volgende internetpagina's vind je belangrijke informatie over alternatieve beleggingsvormen als groen beleggen, duurzaam beleggen en beleggen in cultuur. Daarnaast wordt er nog het één en ander uitgelegd over de aanschaf van deze beleggingsproducten en enkele bruikbare tips.
Turbo's en speeders - Beleggen in aandelen en obligaties zal veel mensen bekend in de oren klinken. Tegenwoordig is het ook mogelijk om in speeders en turbo's te beleggen. Op de volgende internetpagina's gaan we dieper in op deze twee beleggingsvormen. Vragen als: wat zijn speeders en turbo's eigenlijk en hoe moet je erin beleggen?, worden beantwoord.
Commodoties en valuta - Op de volgende internetpagina's gaan we dieper in op beleggen in commodities en valuta. Onder commodities wordt beleggen in grondstoffen / bulkgoederen verstaan. Op de onderstaande pagina's wordt uitgelegd hoe je in valuta of commodities kan handelen, daarnaast krijg je nog wat nuttige mee.
Vastgoed - Beleggen in vastgoed gebeurt al vele jaren in Nederland, maar toch zullen veel mensen hier nog niet het fijne van weten. Op de volgende internetpagina's gaan we dieper in op het beleggen in vastgoed. Er wordt verteld wat de mogelijkheden van deze beleggingsvorm zijn en de voor en nadelen van het beleggen in vastgoed komen aan bod.
CV's - Wil je gaan investeren in vastgoed, een schip of een film, maar niet altijd te veel risico lopen? Dan is beleggen in een commanditaire vennootschap, ofwel beleggen in cv's misschien iets voor jou. Op de volgende pagina's gaan wij dieper in op cv beleggen. Er wordt het een en ander uitgelegd over wat beleggen in cv's nou precies is.
Liquiditeiten - In ruil voor het risico en koopkrachtverlies dat je loopt ontvang je rente, dividend of eventueel huur. Een van de veiligste manieren om je geld tijdelijk af te staan is via liquide vermogenstitels; spaarrekeningen en termijndeposito's. Mister Money neemt u aan de hand mee en zal kort alles uitleggen over liquiditeiten, de alternatieven en geeft tips.
Derivaten - Naast de eerder besproken beleggingsvormen kan je ook voor beleggen in opties, warrants, of futures kiezen. Op de volgende interpagina's gaan we kort in op deze beleggingsvormen. De voor- en nadelen komen aan bod en je krijgt nog wat alternatieven en nuttige tips over beleggen in opties, futures en warrants.

Beleggen - Handige Artikelen
Groen op de beurs
De populariteit van duurzame beleggingen neemt nog ieder jaar toe. Mensen lijken steeds milieubewuster te worden. Ook beleggers kiezen steeds vaker voor groen- en maatschappelijk verantwoord beleggen in verschillende fondsen. Duurzaam beleggen
Vliegensvlug beleggen
Online beleggen is nog steeds groeiende. Met name de snelheid van internet beleggen wordt door vele geprezen, met een druk op knop kun je een order plaatsen. Tevens is online beleggen doorgaans goedkoper is dan beleggen via een adviseur. Voordelen online beleggen
MIFID van start
Begin november 2007 is het MIFID van start gegaan. MiFID staat voor Markets in Financial Instruments Directive. Het MIFID heeft als doel om de beleggers en de integriteit van de beurs beter te beschermen. Richtlijn MIFID
Call en put opties
Aandelen, opties, fondsen of een combinatie hiervan. Beleggers kunnen verschillende instrumenten inzetten om hun kansen te vergroten. Een call of put optie kan in onzekere tijden uitkomst bieden. Call opties
Turbotaal
De Turbo is een beleggingsproduct dat door de ABN Amro bank is uitgevonden. Wie besluit in turbo’s te gaan beleggen krijgt waarschijnlijk begrippen te horen die deze nog nooit eerder gehoord heeft zoals een stop loss-niveau. Meer weten over turbo's? Turbo
Beleggen in warrants
Warrants vallen onder de derivaten. Een warrant lijkt in veel opzichten op een optie, echter toch zijn er een paar verschillen. Warrants werden door ondernemingen regelmatig uitgegeven in combinatie met het uitgeven van obligaties. Meer over Warrants
 
Wist u dat er nog niet genoeg duurzaam belegd wordt met pensioenen?
Wist u dat 1 op de 3 pensioenfondsen grote financiële problemen heeft?
Wist u dat de pensioenkorting waarschijnlijk van de baan is?
Wist u dat: Beursgorilla Jacko voor de 11e keer op rij de AEX heeft verslagen?
Wist u dat beleggen in goud niet altijd zo veilig is als het lijkt?