Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beleggers hebben vertrouwen in de markt

Auteur: Mister Money donderdag 15 april 2010
Beleggers blijven positief tegen de beurs aankijken. Dat blijkt uit een enquête die is gehouden onder Nederlandse, Belgische en Franse klanten van Binck Bank. De Belgen zijn het positiefst ingesteld. Bijna 80 procent van de 241 Belgische deelnemers liet weten vertrouwen in de markt te hebben.

In Nederland ligt het vertrouwen met 71 procent iets lager.  De Fransen zijn het somberst over de markt. Toch geeft 67 procent van de 388 Franse deelnemers aan, positief gestemd te zijn.

Het vertrouwen in de beurs wordt gesterkt door het herstel van de markt in 2009. Daarnaast zorgt ook de lage spaarrente ervoor dat meer particuliere beleggers weer kiezen voor de beursvloer. Het prille herstel in de Verenigde Staten, de perikelen in Griekenland en de mogelijke bezuinigmaatregelen voor de Europese overheden worden als minder positief ervaren.

In de enquête werd ook gevraagd welk aandeel favoriet is. Nederlandse beleggers kozen voor Arcelor Mittal. Shell staat op de tweede plaats en ING is het derde favoriete aandeel. Minder populair zijn aandelen TomTom en BAM. Populaire sectoren zijn energie, gezondheidszorg en de financiële markt.

Eindstand
Beleggers verwachten dat de AEX niet meer veel verder gaat stijgen dit jaar. De verwachte eindstand van de hoofdindex ligt op 362 punten, dit is zo’n tien punten hoger vergeleken met de huidige stand.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet