Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beleggingen pensioenfondsen niet duurzaam genoeg

Auteur: Mister Money maandag 17 december 2012
Nederlandse pensioenfondsen beleggen wel duurzaam, maar ze maken niet genoeg gebruik van bestaande mogelijkheden om dat verder te ontwikkelen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

Pensioenfondsen zouden de kunst meer moeten afkijken van ondernemingen die goed zijn in duurzaam beleggen. Nu gebeurt dat nog niet voldoende. Bovendien moet er meer openheid komen over hoe er belegd wordt.

Ook de rol van de bestuursleden wordt in het onderzoek onder de loep genomen. Zo zijn er nog te weinig vrouwelijke bestuursleden (maar 1 op de 8), terwijl het streefgetal 30 procent is. De VBDO geeft aan dat bestuurders van pensioenfondsen in het algemeen veel meer betrokken zouden moeten als het gaat om beleid in duurzaamheid.

Pensioenfonds Zorg en Welzijn, BPF Landbouw en BPF Bouw zijn volgens het onderzoek de best scorende pensioenfondsen op o.a. beleggingsbeleid. Het eerstgenoemde fonds liet onlangs nog weten meer risico te willen gaan nemen met de pensioengelden van werknemers in de zorg.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Dossiers