Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beleggingsfondsen

Iedereen die geld heeft, heeft koopkracht. Om je koopkracht te vergroten kan je het geld op een spaarrekening zetten en ieder jaar een paar euro aan rente ontvangen. Je kan er echter ook voor kiezen om het geld te beleggen. Op de volgende interpagina's gaan we dieper in op beleggen in zogenoemde beleggingsfondsen. Er wordt het een en ander uitgelegd over wat beleggen in beleggingsfondsen nou precies is, hoe het in zijn werk gaat en wat de risico's zijn. Daarnaast krijg je nog wat nuttige tips mee voor als je besluit om in fondsen te gaan beleggen.

Wat zijn beleggingsfondsen?
De aanschaf van beleggingsfondsen
Alternatieven beleggingsfondsen
Mister Money TopTips
  • Beleggen in fondsen moet je niet voor 6 maanden doen. De beleggingshorizon heeft een middellange tot lange termijn. Er wordt immers risico gelopen en er worden kosten gemaakt.
  • Pas je fondsen tijdig aan je doel aan. In het begin van de looptijd zou je kunnen kiezen voor risicovolle fondsen en tegen het einde zou je dit kunnen omzetten naar minder risicovolle fondsen om zo je eindkapitaal veilig te stellen.
  • Update je fondsen periodiek aan veranderlijke wensen en behoeften. Risicoprofielen kunnen immers veranderen door de jaren heen.
  • Bij een beleggingsrekening worden doorgaans minder bewaarkosten in rekening gebracht, waardoor rendementen hoger kunnen uitvallen. Met een losse overlijdensrisicoverzekering heb je een reguliere beleggings-leven-polis.
  • In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Vraag een adviseur om raad en lees altijd de financiŽle bijsluiter vůůr de aanschaf van een dergelijk product.

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet
 
Wist u dat er nog niet genoeg duurzaam belegd wordt met pensioenen?
Wist u dat 1 op de 3 pensioenfondsen grote financiŽle problemen heeft?
Wist u dat de pensioenkorting waarschijnlijk van de baan is?
Wist u dat: Beursgorilla Jacko voor de 11e keer op rij de AEX heeft verslagen?
Wist u dat beleggen in goud niet altijd zo veilig is als het lijkt?