Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beleggingshypotheek

Op deze pagina vind je belangrijke informatie over de beleggingshypotheek. Deze hypotheek kent twee varianten; beleggen in beleggingsfondsen direct of via een levensverzekering. In beide gevallen is pas achteraf bekend of er voldoende vermogen is opgebouwd om de lening af te lossen.

We beschrijven in detail wat de beleggings hypotheek inhoudt, hoe het werkt, waar je op moet letten bij de aanschaf alsook de voor- en nadelen. Daarnaast hebben we een aantal nuttige tips over deze hypotheekvorm.

Informatie beleggingshypotheek
De aanschaf van een beleggingshypotheek
De beleggingshypotheek is een combinatie tussen een hypothecaire lening en een levensverzekering op basis van beleggingen. Naast het maandelijkse bedrag dat je aan rente kwijt bent betaal je ook een premie aan de verzekeraar. Deze premie bestaat uit een overlijdensrisicodeel - om voortijdig overlijden af te dekken en van het restant premiedeel worden tegen actuele waarde participaties (deeltjes) in beleggingsfondsen gekocht.

Je hoeft geen beursexpert te zijn om een beleggingshypotheek af te sluiten. Als je voor deze hypotheekvorm hebt gekozen moet je een formulier invullen waarop vragen worden gesteld over hoeveel risico je wilt lopen. Het is mogelijk een hoger rendement te halen door in risicovolle fondsen te investeren, maar beleggen in behoudende fondsen kan ook. Hierbij geldt natuurlijk "in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst".

Je kunt invloed uitoefenen op de manier waarop het geld wordt belegd door o.a. tegen een vergoeding te veranderen van fonds(en). Ieder fonds heeft zijn eigen risico's en kenmerken. Bij het afsluiten van een dergelijk product hoort altijd een financiŽle bijsluiter die je wijst op de risico's van beleggen en de uitleg hoe het e.e.a. werkt.

Als je kiest voor een beleggingshypotheek moet je je wel enige financiŽle risico's kunnen permitteren. Deze hypotheekvorm is dan ook vooral interessant voor mensen met een relatief hoog inkomen (dit om een eventuele restschuld te kunnen afdekken).
Wat zijn de alternatieven?
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk de hypotheekrente van alle aanbieders.
Vergelijk hypotheekrente   
 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?