Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beleggingshypotheek

Op deze pagina vind je belangrijke informatie over de beleggingshypotheek. Deze hypotheek kent twee varianten; beleggen in beleggingsfondsen direct of via een levensverzekering. In beide gevallen is pas achteraf bekend of er voldoende vermogen is opgebouwd om de lening af te lossen.

We beschrijven in detail wat de beleggings hypotheek inhoudt, hoe het werkt, waar je op moet letten bij de aanschaf alsook de voor- en nadelen. Daarnaast hebben we een aantal nuttige tips over deze hypotheekvorm.

Informatie beleggingshypotheek
Een beleggingshypotheek is een combinatie van een gelijkblijvende schuld en een losse vermogensopbouw. Het hypotheekbedrag wordt aan het einde van de looptijd afgelost met de opgebouwde waarde uit het beleggen in (meestal) beleggingsfondsen. Omdat je gedurende de duur van de hypotheek niets aflost profiteer je bij deze hypotheekvorm dus optimaal van de hypotheekrente aftrek.

Aan een beleggingshypotheek zijn wel risico's verbonden. Het beleggingsresultaat is immers vooraf niet bekend. Bij tegenvallende resultaten kan het zijn dat je met een (aanzienlijke) restschuld blijft zitten. Als je hypotheek na dertig jaar is afgelopen en je hebt nog steeds een hypotheekschuld, dan is de rente over de verlengde schuld niet meer aftrekbaar.

Het voordeel van de beleggingshypotheek is de vrijheid en de flexibiliteit die je hebt in de beleggingsconstructie. De banken en vermogensbeheerders bieden je een breed assortiment fondsen aan met verschillende risicoprofielen. Daarnaast is er de mogelijkheid om gedurende de looptijd van je hypotheek te wisselen van beleggingsfonds, hier worden wel kosten voor berekend.

Voordelen:
Bij deze hypotheek haal je het maximale profijt uit de hypotheekrente aftrek.
Je mag zelf kiezen hoe de premie wordt belegd aan de hand van je risicobereidheid.

Nadelen:
Het kan zijn dat je aan het einde van de looptijd wegens een tegenvallende beleggingsresultaten met een restschuld blijft zitten.
Gedurende de looptijd van de hypotheek krijg je de mogelijkheid om te switchen van fonds. Hiervoor worden wel kosten berekend.
De doorlopende en vaste kosten bij een beleggingshypotheek kunnen het rendement cq de opbrengst drukken.
De aanschaf van een beleggingshypotheek
Wat zijn de alternatieven?
Mister Money TopTips
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk de hypotheekrente van alle aanbieders.
Vergelijk hypotheekrente   
 
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat de huizenprijzen weer licht zijn gestegen?
Wist u dat starters vaker voor een huurwoning kiezen?
Wist u dat de vergrijzing een bedreiging voor de woningmarkt vormt?
Wist u dat er vaker woningen gedwongen worden verkocht?