Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

"Beleggingshypotheek niet onverstandig"

Auteur: Mister Money Donderdag 30 november 2006
Een negatief rapport van de Financieel toezichthouder AFM over de beleggingsverzekeringen heeft er voor gezorgd dat de beleggingsproducten enkel nog slecht in het nieuws komen. De beleggingshypotheken zouden volgens AFM ondoorzichtig en relatief duur zijn. Het Verbond van Verzekeraars is niet blij met alle negatieve publicaties en heeft een onderzoek gedaan naar de kosten van deze producten.

Er is de laatste tijd veel ophef over beleggingshypotheken. De verkopers van deze producten zouden maar ten dele in het belang van de belegger handelen. Daarnaast zou de informatieverstrekking onvolledig en niet altijd juist zijn.

Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars zegt in Het Financieele Dagblad dat het toch niet onvoordelig is om voor een beleggingshypotheek te kiezen. Het Verbond heeft onderzoek gedaan naar de kosten van een dergelijke hypotheek.

Volgens Weurding wordt aan beleggingshypotheken nauwelijks iets verdiend. “Een vijfde van alle kosten is provisie voor de banken en tussenpersonen. Veertig procent is premie, maar daar krijgt de klant wel een overlijdensrisicoverzekering voor terug. Ongeveer dertig procent is voor de aan- en verkoop van aandelen. De overige tien procent gaat op aan administratiekosten voor de verzekeraar”. Een berekening van het Verbond wijst uit dat de verzekeraar in de periode 2000 tot 2005 gemiddeld tussen de 0 en de 0,7 procent heet overgehouden van elke belegde euro.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet