Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beleggingskansen in 2009

Auteur: Mister Money Maandag 19 januari 2009
Het afgelopen jaar was een jaar dat de meeste beleggers zo snel mogelijk willen vergeten. Wereldwijd gingen de beurzen hard onderuit. Het consumentenvertrouwen liet een daling zien en de inflatie nam alsmaar toe. Analisten en deskundigen verwachten dat 2009 nog geen herstel zal brengen, maar zien wel een paar kleine kansen voor beleggers.

Ronald Doeswijk, analist bij het Institute for Research and Investment (IRIS), denkt dat de gouden tijden voorbij zijn. IRIS verwacht niet dat wij het komend jaar in een depressie belanden. Het onderzoeksbureau ziet als ‘meest waarschijnlijke scenario’ een zware recessie. Dit jaar gaat volgens IRIS ook nog geen economisch herstel brengen. Doeswijk laat weten dat beleggers in 2009 het beste de zogenoemde ‘wait-and-see-approach’ kunnen hanteren én vooral niet te risicovol moeten beleggen. Timing is volgens hem momenteel heel belangrijk. De markten zijn zo instabiel dat beleggers heel makkelijk geld kunnen winnen, maar ook kunnen verliezen.

Spreiding
Evert Waterlander, hoofd beleggingsstrategie van ABN Amro, is eveneens negatief gestemd over 2009. Hij denkt dat 2009 een moeilijk jaar wordt voor beleggers en dat de kredietcrisis nog niet over haar hoogtepunt heen is. Spreiding is volgens hem in 2009 heel belangrijk. Daarnaast moeten beleggers accenten gaan zoeken. Volgens Waterlander is beleggen in staatsobligaties momenteel een goed idee, over bedrijfsobligaties is hij iets minder positief. Hier ziet hij nog steeds veel risico’s.

Korte rally
Edward Loef, technisch analist bij Theodoor Gilissen, denkt dat wij in de eerste helft van 2009 een rally gaan krijgen, maar in de tweede helft van 2009 kunnen de koersen weer wegzakken. Loef spreekt over een trendbreuk die zelfs een verslechtering voor de langere termijn aangeeft. Met name aandelenbeleggers moeten volgens hem het komend jaar voorzichtig te werk gaan. Niet actieve beleggers adviseert hij om te gaan sparen bij banken die staatsgaranties geven of bij banken met een Triple A-status.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet