Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beleggingsverzekeringen worden gedumpt

Auteur: Mister Money Donderdag 16 november 2006
Honderden mensen proberen de in opspraak geraakte beleggingsverzekeringen zo snel mogelijk te dumpen, aldus de Telegraaf van gisteren. Consumentenorganisaties waarschuwen voor paniekreacties. Klanten kunnen bij afkoop van zo’n polis flink wat geld verliezen.

Een onderzoek van de AFM toonde een paar weken geleden aan dat veel beleggingsverzekeringen ondanks een jarenlange inleg nauwelijks, of zelfs geen rendement opleveren. Door de vele slechte publiciteit over de beleggingspolissen willen nu vel mensen van deze verzekeringen af.

Maar de verzekering afkopen kan je veel geld kosten. Zeker voor mensen die deze nog maar net hebben afgesloten. Klanten krijgen een verplichte afkoopsom als boete, vervolgens komt de fiscus ook nog even langs met een naheffing.

Er zijn ook mensen die de jaarlijkse premie voor de verzekering proberen te schrappen, het zogenoemde premie vrijmaken. Ook dit is volgens consumentenorganisaties geen goede oplossing. De beleggingspolis kan door deze actie namelijk sterk in waarde dalen.

“Twijfelaars moeten de verzekering zeker niet in paniek wegdoen, anders verliezen ze waarschijnlijk nog meer geld”, zegt Edward Sterenborg in de Telegraaf. Ook bij de Consumentenbond kwamen veel reacties binnen van mensen geschrokken waren over de vele publicaties rondom beleggingsverzekering.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet