Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beperk aantal rekeningen

Auteur: Ivo van Vugt (Advies v. Vugt) Woensdag 23 juli 2008
Veel mensen hebben in de loop der jaren verschillende betaalrekeningen geopend voor even zoveel doeleinden. De ene rekening is voor het huis, de ander voor de auto, een rekening voor het boodschappen doen en ga zo nog maar even door. Daarnaast heeft ieder gezinslid vaak ook een eigen betaalrekening. Dit lijkt allemaal erg makkelijk, maar als je weet dat iedere rekening jaarlijks geld kost, dan kan het wel eens verstandig zijn om het aantal rekeningen te schrappen.

Al die betaalrekeningen zijn eigenlijk zonde van je geld. Een standaard betaalpakket (betaalrekening, bankpas, creditcard en internetbankieren) kost bij de grootbanken ongeveer 30-35 euro per jaar. Een pakketje schrappen kan je dus aardig wat geld opleveren. Veel mensen bezitten meerdere creditcards terwijl dit vaak niet nodig is. Als je besluit geen creditcard te nemen bespaar je op jaarbasis al gauw tien euro. De spaarrekening hoeft gťťn onderdeel te zijn van het pakket, deze zijn ook los af te sluiten. Je kunt een spaarrekening bij iedere partij openen en als tegenrekening (de lopende rekening) jouw reguliere rekening gebruiken. Zo kan je ook nog eens op zoek gaan naar een goed renderende spaarrekening bij voorkeur zonder kosten, verplichtingen en/of beperkingen.

Het beperken van het aantal rekeningen zorgt er tevens voor dat de boel wat inzichtelijker wordt. De kans dat je bij de supermarkt weer eens de verkeerde pincode in toetst wordt zo een stuk kleiner en het scheelt ook weer wat pasjes in de portemonnee.

Als je beslist om rekeningen op te heffen, is het verstandig om de rekeningen te schrappen die het minst bekend zijn bij de instanties. Let ook op dat je vůůr het opheffen de juiste rekeningnummers hebt doorgegeven aan de diverse instanties en controleer dit altijd. De Belastingdienst heeft daar een apart formulier voor. Zo kan er minder fout gaan.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet