Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Besparen op de zorgverzekering

Auteur: Mister Money Donderdag 26 november 2009
Het vergelijken van zorgverzekeringen kan tot tientallen euro’s per jaar aan premie-uitgaven schelen. Verschillende vergelijkingssites komen tot die conclusie. Hoewel hun adviezen uiteenlopen, is een kostenbesparing op de zorgverzekering voor iedereen mogelijk.

Het uitpluizen van de verschillende polissen en kortingsmogelijkheden is echter lastig. Uit een toetsing van vergelijkingssites door het consumentenprogramma Radar blijkt dat er meerdere aandachtspunten zijn. Voor elk individu afzonderlijk kunnen die een noemenswaardige winst voor de portemonnee opleveren.

Een testpanelenquête wijst uit dat veertig procent van de ondervraagden niet precies weet wat ze vergoed krijgen. Daar ligt dan ook een eerste winstpakker. Daarnaast zijn ook veel mensen verzekerd voor onnodige medische kosten. Zo hebben bejaarden niets aan kraamzorg en zijn jongeren over het algemeen niet bezig met steunkousen en gehoorapparaten. Ook zijn partners vaak samen verzekerd. Op oververzekering valt dus ook te besparen.

Collectieve zorgverzekering
Een ander aandachtsgebied is de aanvullende tandartsverzekering. Iemand die twee keer paar jaar op controle gaat en verder nooit een ingrijpende behandeling ondergaat, is goedkoper uit als hij die twee rekeningen gewoon zelf betaalt. Want dat is nog altijd minder dan elke maand een fiks bedrag aan de verzekeraar te betalen. Een verruiming van het eigen risico ten opzichte van een lagere basispremie kan ook gunstig uitvallen, mits iemand structureel in goede gezondheid is. Ook het aansluiten bij een collectieve korting op de aanvullende verzekering loont, maximaal 10% per maand. Bovendien zijn er zoveel mogelijkheden voor collectieve verzekeringen, dat nagenoeg iedereen daarvan kan profiteren.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Toch geen eigen bijdrage spoedeisende hulp
Zorgverzekering in 2013
Aantal wanbetalers zorgverzekering groeit
Meer mensen wisselen van zorgverzekeraar
Grote verschillen doelgroepgerichte zorgpolissen

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!