Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Bespaar op je verzekeringen!

Auteur: Mister Money Woensdag 11 november 2009
Nederland staat er economisch gezien niet al te florissant voor. De staatsschuld blijft stijgen en het aantal werklozen neemt toe. Veel mensen voelen de crisis in hun eigen portemonnee en zijn op zoek naar mogelijkheden om de kosten terug te dringen. Een van de zaken waarop wellicht bespaard kan worden, is de verzekeringsportefeuille.

Nederlanders staan erom bekend dat ze graag goed verzekerd zijn. Soms zijn we zelfs te goed verzekerd en betalen we onnodig veel premie. Een regelmatige controle van de verzekeringsportefeuille kan dit probleem voorkomen. Stel jezelf de vraag of je de betreffende verzekering écht nodig hebt; kun je het risico zelf dragen, of niet? Soms blijkt dat je de verzekering helemaal niet nodig hebt en ben je veel voordeliger uit als je de gemaakte kosten voor eigen rekening neemt.

Reisverzekering
Een reisverzekering is geen overbodige luxe, maar kies wel voor een passende reisverzekering. Een reisverzekering kent de nodige overlap met andere verzekeringen. Sluit daarom alleen modules af waarvoor je al verzekerd bent. Mensen die nooit buiten Europa op vakantie gaan, hebben niets aan een reisverzekering met werelddekking. Niet iedere vakantieganger heeft een doorlopende reisverzekering nodig, een doorlopende polis is vooral aantrekkelijk voor mensen die jaarlijks 21 dagen of langer op vakantie gaan. Tot slot is het verstandig om de premies en voorwaarden van de verschillende aanbieders grondig te vergelijken, omdat de premieverschillen aanzienlijk zijn.

Autoverzekering
Autoverzekeringen kennen eveneens grote premieverschillen, een grondige vergelijking van de premies kan lonend zijn. Uit een eerder onderzoek van De Consumentenbond dit jaar bleek dat een verzekerde zelfs tot zeshonderd euro per jaar kan besparen op zijn autoverzekering. Wel is het verstandig om niet alleen naar de premie te kijken, de voorwaarden kunnen per aanbieder verschillend zijn. Daarnaast is het niet altijd verstandig om schade te claimen, omdat er dan een terugval in de no claim kan plaatsvinden. Bereken zelf of het voordelig is om de schade te claimen, of om het bedrag zelf te betalen.

Woonverzekeringen
Volgens onderzoeksbureau Moneyview kan er fors bespaard worden op de inboedel- en opstalverzekering. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste verzekeringen op dit gebied is groot en kan oplopen tot ruim 200%. Het vergelijken van deze polissen is echter geen eenvoudige klus. De hoogte van de premie is van een aantal factoren afhankelijk. Er wordt onder andere gekeken naar de regio, gezinssamenstelling en de bouwaard van de woning.

Zorgverzekering
Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel is iedereen verplicht om een basiszorgverzekering te hebben. De inhoud van deze verzekering wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld, maar de verzekeraars mogen zelf de hoogte van de premie bepalen, waardoor er premieverschillen ontstaan. Wie niet te veel wil betalen voor zijn basisverzekering doet er verstandig aan om de premies eens met elkaar te vergelijken. Dit kan je een aardige duit opleveren. Ook op de aanvullende zorgverzekering kan bespaard worden. Veel mensen zijn te duur uit doordat ze te uitgebreid verzekerd zijn. Het kan je vele euro’s per jaar opleveren als je kiest voor een aanvullende verzekering die beter aansluit op je persoonlijke situatie.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Verzekeringen niet altijd even zinvol
Wanbetalers zorg harder aangepakt
Verzekeringsmarkt moet transparanter (Deel 1)
Vijf tips voor mensen met een woekerpolis
Op vakantie tijdens EK-finale, behalve als oranje speelt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!