Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Besparen? Elk eurocentje is er één

Auteur: Mister Money Donderdag 3 december 2009
Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd, zo luidt het spreekwoord. Dat geldt natuurlijk ook voor besparingen. Elk eurocentje is er één en samen maken die centjes best weer een noemenswaardig bedrag. Hierbij dan ook een reeks tips om op relatief simpele manier het uitgavenpatroon te drukken:

Wie regelmatig naar de kapper gaat, maar nooit voor een vernieuwend kapsel kiest, kan net zo goed kiezen voor de kappersschool. Overal in Nederland zijn die te vinden en het scheelt behoorlijk: voor een bedrag van 10 tot 15 euro wordt je haar gewassen, geknipt en geföhnd. Dus waarom gemiddeld 40 euro uitgeven om alleen de puntjes bij te knippen? Deze tip gaat overigens ook op voor behandelingen bij de schoonheidsspecialist. Enige kanttekening: leerlingen doen er doorgaans wat langer over dan een geroutineerd iemand binnen hun vakgebied. Aan de andere kant zijn ze ook weer extra voorzichtig, dus de kans dat je met een te korte coupe of rood gezicht buiten staat, is erg klein.

Een andere stiekeme geld verspiller is de dagelijkse lunch. Wie regelmatig buiten de deur eet of zijn centjes in de bedrijfskantine spendeert, doet er goed aan die uitgaven eens op een rijtje te zetten. En vergelijk dat bedrag dan eens met de kosten voor een brood, drie soorten beleg en meeneempakjes drinken. Het kost wat meer moeite ’s ochtends, maar beduidend minder geld in de maand. Om in die zin even in de foodsector te blijven: het scheelt zeker om bij verschillende supermarkten te winkelen. Bijvoorbeeld drinken, blik- en diepvriesgroenten, suiker en eieren (de ‘basis’) bij een prijsvechter en vers en vlees bij een meer kwalitatieve supermarkt of de wekelijkse markt. Vergelijk in die zin ook de aanbiedingen.

En last but not least: als het gaat om grote uitgaven, voor met name elektronica en huishoudelijke apparatuur, loont onderhandelingstalent wel degelijk. Niet elke winkel is daar even gevoelig voor, maar feit is dat het bedrag op het prijskaartje eigenlijk nooit het bedrag is dat je er ook daadwerkelijk voor hoeft te betalen!

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google 



Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
Officiële vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet