Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Besparen is vooral keuzes maken

Auteur: Mister Money Dinsdag 17 november 2009
Geld besparen is keuzes maken. Makkelijk gezegd, maar niet zo eenvoudig gedaan. Zeker niet met de dure feestdagen voor de deur. Toch zijn er een aantal handigheden waardoor je minder geld uitgeeft en waarmee besparen dus wat eenvoudiger wordt.

Met de huidige financiŽle situatie in ons land zullen steeds meer mensen eraan moeten geloven... consuminderen. De hand op de knip dus: besparen is het nieuwe motto. Veel mensen vinden besparen maar een eng woord. Het zou betekenen dat er helemaal geen geld meer is voor het doen van leuke dingen. In de praktijk hoeft dit helemaal niet zo te zijn.

Ook mensen die aan het bezuinigen zijn, kunnen best een keertje uit eten gaan ůf een avondje naar de bioscoop. Eťn van de belangrijkste aspecten die bij besparen hoort, is het maken van keuzes. En/en moet vervangen worden door of/of. Het maken van een uitgavenlijst is de eerste bespaarstap die genomen moet worden. Zet al je uitgaven in een handig overzicht. Bovenaan zet je de noodzakelijke kosten en uitgaven aan leuke dingen. De minst leuke uitgaven (die niet tot de noodzakelijke kosten behoren) zet je onderaan het overzicht. Zo zie je direct op welke zaken je best een keertje kunt besparen.

Boodschappen behoren tot de noodzakelijke uitgaven, maar hier kunnen mensen vaak wel op besparen. Laat de dure A-merken een keertje staan en kies voor een goedkoper product. Ook kan het verstandig zijn om grootverpakkingen te kopen voor zaken die je regelmatig gebruikt. Dit scheelt op de langere termijn in de kosten.

Folders
De ĎNee-Neeí sticker op de voordeur is ideaal voor mensen die geen folders willen ontvangen, maar zorgt er tevens voor dat je niet goed op de hoogte bent van de laatste kortingsacties. Wie fanantiek wil besparen, spit wekelijks de foldertjes door op zoek naar aanbiedingen. Koop wel alleen dingen die je echt nodig hebt, anders heeft deze bespaarmethode geen nut. Wil je toch geen folders ontvangen in de bus? Dan bieden websites als www.korting.nl en www.actie.nl uitkomst. Supermarkten en drogisten hebben hun folders vaak online staan, zo kun je alsnog de verschillende acties en aanbiedingen bekijken.

Natuurlijk kun je ook besparen op dagjes uit. Pretparken, dierentuinen en musea hebben vaak leuke acties voor hun bezoekers. De korting kan zelfs oplopen tot 50% van de entreeprijs. Op www.uitmetkorting.nl vind je een overzicht van verschillende acties die momenteel lopen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet